تأثیر ساعت برداشت بر ترکیبات و محتوای اسانس گیاه کبر | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 19, Issue 127, 1401, Pages 113-123 PDF (460.06 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.127.113 | ||
| Authors | ||
| امین الله باقری فرد* 1; گودرز باقری فرد2; فرود باقری2 | ||
| 1دانشگاه ازاد اسلامی. واحد یاسوج | ||
| 2دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه به منظور استخراج روغن اسانسی گیاه کبر و آنالیز اجزای تشکیل دهنده آن انجام شد. در این مطالعه برای اولین بار ترکیب های شیمیایی اسانس گل و جوانه گل کبر در دو مرحله برداشت شامل قبل از طلوع آفتاب و بعد از طلوع آفتاب با دستگاه GC/MS آنالیز گردید. نتایج آنالیز اسانس نشان داد 30، 20، 27 و 7 ترکیب بترتیب در اسانس جوانه گل بعد از طلوع آفتاب، جوانه گل قبل از طلوع آفتاب، گل باز شده قبل از طلوع آفتاب و گل باز شده بعد از طلوع آفتاب شناسایی شد. ترکیبات ایزوتیوسیاناتی و ترپنی بیشترین درصد ترکیبات را در همه ی نمونه ها شامل بود. ترکیب اصلی تشکیل دهنده نمونه های اسانس Isobutyl isothiosyanate بود. تعداد 17 ترکیب در نمونه های گل و جوانه گل بعد از طلوع خورشید با هم مشترک بودند. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب کارواکرول در نمونه های برداشت شده در اسانس گل و جوانه گل بعد از طلوع آفتاب ترکیب غالب بود. با توجه به نتایج این تحقیق بسته به نوع ترکیب مورد نظر روش برداشت از اندام های گیاه کبر می تواند متفاوت باشد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; کبر; ایزوبوتیل تیوسیانات; کرماتوگرافی طیف سنج جرمی; کهگیلویه و بویراحمد | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 179 PDF Download: 96 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,745,531 |
| PDF Download | 15,968,825 |