سنتز آسان و سبز نانوکامپوزیتهای زیست سازگار بر پایه گرافن اکسید کاهشیافته/اکسید آهن جهت اندازهگیری وانیلین در نمونههای غذایی: بهینهسازی به روش سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 21, Volume 19, Issue 126, 1401, Pages 283-296 PDF (636.47 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.126.283 | ||
| Authors | ||
| مهسا تبریزی1; سیداحمد شهیدی* 1; فرشته چکین2; آزاده قربانی حسن سرایی1; شهرام نقی زاده رئیسی1 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی | ||
| 2گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی | ||
| Abstract | ||
| اندازهگیری افزودنیها نقش مهمی در کنترل کیفیت مواد غذایی دارد و تأثیر بسیاری بر سلامت عمومی دارد؛ بنابراین، تشخیص سریع این ترکیبات در نمونههای غذایی در ایمنی مواد غذایی اهمیت دارد. در این پژوهش، نانوکامپوزیت گرافن اکسید احیاکننده/ Fe3O4 (rG-Fe3O4-NC) از طریق عصاره پوست لیموترش در محیط آبی بهعنوان یک عامل کاهنده سنتز شد. در ابتدا بهینهسازی چند متغیره بر مبنای طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر در روش سطح پاسخ جهت تعیین شرایط بهینه متغیرهای تجربی مؤثر بر ساخت الکترود مورداستفاده قرار گرفت. طراحی آزمایش برای تعیین شرایط بهینه pH و محتوای نانوکامپوزیت (درصد) در سنتز الکترود انجام شد. شرایط بهینه شامل pH معادل 6 و محتوای نانوکامپوزیت 8 درصد تعیین شدند. سنتز نانو کامپوزیتها با تکنیکهای TEM و XRD مشخص شدند. پسازآن، الکترود خمیر کربن (CPE) با rG-Fe3O4-NC اصلاح شد و بهعنوان یک حسگر الکتروآنالیز برای بررسی وانیلین استفاده شد. گزینش پذیری الکترود اصلاحشده از طریق تداخل ویتامین B2، متیونین، والین، گلیسین، کلرید پتاسیم (KCl)، برومید پتاسیم (KBR) و گلوکز در حضور 25 میکرومولار وانیلین در سطح rG-Fe3O4-NC/CPE با خطای قابلقبول 5 درصد بررسی شد. نتایج نشان داد که 500 برابر ترکیبات فوق هیچگونه تداخل مهمی در فرآیند تشخیص بر 25 میکرومولار وانیلین ندارند. گستره خطی برای وانیلین در محدوده بین 0/1 نانومولار تا 250 میکرو مولار با حد تشخیص 3/0 نانومولار گزارش شد. در نهایت rG-Fe3O4-NC/CPE با موفقیت برای تعیین مقدار وانیلین در نمونههای غذایی استفاده شد. بنابراین می توان از حسگر پیشنهادی در خطوط تولید مواد غذایی نظیر شیرهای طعم دار و بستنی به صورت برخط در تعیین مقدار وانیلین استفاده کرد. | ||
| Keywords | ||
| حسگر الکتروشیمیایی; طراحی آزمایشها; عصاره پوست لیموترش; وانیلین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 213 PDF Download: 160 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,606 |
| PDF Download | 16,052,266 |