تاثیر ازن بر بهبود خواص رئولوژیکی خمیر: ارزیابی آردهای گندم با درجه استخراج مختلف | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 28, Volume 19, Issue 125, 1401, Pages 359-367 PDF (321.32 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.125.359 | ||
| Authors | ||
| زهرا داودی* 1; مریم رعیت پیشه2; محبوبه فضائلی3 | ||
| 1دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| 2دانشگاه یاسوج | ||
| 3استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه تاثیر تیمار ازن بر جمعیت میکروبی، رنگ نمونههای آرد و خواص رئولوژیکی خمیر (فارینوگراف، اکستنسوگراف و آلوئوگراف) در آردهایی با درجه استخراج مختلف (72، 83 و 90 %) مورد ارزیابی قرار گرفته و با نمونه های شاهد مقایسه گردید. به این جهت نمونههای موردنظر تحت دستگاهی با فشار 5/1 بار با ظرفیت هوای 350 لیتر بر دقیقه و ظرفیت آرد 2000 کیلوگرم بر ساعت ازن زنی شد. نتایج نشان داد که در نمونههایی که تحت تیمار ازن قرار گرفتند، میزان باکتریهای مزوفیل، ترموفیل و کپک ها نسبت به نمونههای شاهد کاهش یافت. استفاده از ازن به عنوان یک عامل اکسیدکننده سبب افزایش میزان جذب آب، زمان گسترش خمیر، پارامترP (مقاومت خمیر) و L (کشش پذیری خمیر) نسبت به نمونههای شاهد شد. نتایج آزمون رنگسنجی نیز حاکی از افزایش شاخص L* بود که این امر بیانگر روشنتر شدن آرد بود. | ||
| Keywords | ||
| تیمار ازن; آرد; جمعیت میکروبی; خواص رئولوژیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 180 PDF Download: 113 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,574 |
| PDF Download | 15,979,889 |