تاثیرL-آرژنین بر کیفیت، فعالیت پاداکسندگی و عمر انبارمانی میوه انار رقم ملس ساوه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 27, Volume 19, Issue 125, 1401, Pages 345-357 PDF (462.94 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.125.345 | ||
| Authors | ||
| سیدمحمد حسینی ملا1; سمیه رستگار2; ولی اله قاسمی عمران* 3; اورنگ خادمی4 | ||
| 1دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی و فنآوری پس از برداشت محصولات باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس. | ||
| 2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس. | ||
| 3استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. | ||
| 4استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران. | ||
| Abstract | ||
| در سالهای اخیر، استفاده از ترکیبات طبیعی و سالم بهعنوان روشی جدید برای کنترل سرمازدگی و حفظ کیفیت پس از برداشت محصولات باغی درنظر گرفته شده است. در این پژوهش، برای اولین بار، میوههای انار در محلول -Lآرژنین با غلظتهای 0، 1 و 2 میلیمولار غوطهوری شدند و اثرات آن بر کیفیت میوههای انار رقم ملس ساوه، که در منطقه ساری پرورش یافته، بهمدت 120روز انبار سرد مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده، اعمال تیمار بطور قابل توجهی سبب افزایش میزان فنل کل و ظرفیت پاداکسندگی میوه در مقایسه با شاهد شد. میوههای تیمار شده با-L آرژنین 1 میلیمولار در مقایسه با شاهد، ظرفیت پاداکسندگی بیشتری را نشان دادند. علاوه براین فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی (CAT، SOD و APX) و همچنین آنزیمPAL بر اساس آن افزایش یافت. درحالیکه تجمع H2O2 و فعالیت آنزیم PPO در میوههای تیمار شده با-L آرژنین 1 میلیمولار بطور معنیداری کاهش یافت. بر اساس نتایج ما، تیمار-L آرژنین را میتوان بهعنوان یک روش سودمند و کاربردی، بهدلیل ایمنی و اثربخشی جهت حفظ کیفیت تغذیهای و افزایش انبارمانی میوه انار استفاده نمود. | ||
| Keywords | ||
| انار; آنزیم پلیفنلاکسیداز; پاداکسیندگی; کاتالاز; آسیب سرمازدگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 219 PDF Download: 153 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,577 |
| PDF Download | 15,979,890 |