بررسی تاثیر توان و زمان فرایند فراصوت بر استخراج ایزوله پروتئین از جوانه ماش | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 19, Issue 125, 1401, Pages 283-301 PDF (1.29 M) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.125.283 | ||
| Authors | ||
| شهره واحد1; حسین عباس تبار اهنگر* 2; مولود نورانی3; سمیه تقیان دینانی4; مجتبی نصر اصفهانی5 | ||
| 1علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران | ||
| 2دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان | ||
| 4دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، شهرضا، ایران | ||
| 5دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران، | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق استخراج پروتئین از جوانه ماش با استفاده از پیشتیمار فراصوت در ترکیب با فرایندهای استخراج قلیایی و رسوب اسیدی انجام شد و اثر توان فراصوت (0، 50، 100، 150، 200، 250 و 300 وات) و زمان فراصوت (10، 20، 30 و 40 دقیقه) بر ویژگیهای ساختاری و عملکردی ایزوله پروتئین جوانه ماش بررسی گردید. نتایج نشان داد که بیشترین راندمان استخراج، حلالیت پروتئین، ظرفیت نگهداری آب، ظرفیت جذب روغن، و ظرفیت کفکنندگی مربوط به توان 300 وات و زمان 30 دقیقه فراصوت میباشد. طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه پروتئینهای استخراج شده نشاندهنده عدم تخریب گروههای عملکردی طی فرایند فراصوت بود. به علاوه آنالیز گرماسنج روبشی تفاضلی نشان داد که زمان بیشتر و توان بالاتر فرایند فراصوت سبب دناتوره شدن پروتئینها شد. بر اساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی مشخص شد که در زمانهای طولانی و توانهای بالاتر فراصوت، فضاهای خالی و منافذ زیادی در کیک جوانه ماش باقیمانده وجود داشت. نتایج بهدست آمده در این تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت-به عنوان یک تکنولوژی سبز- سبب بهبود ویژگیهای عملکردی پروتئین جوانه ماش برای استفاده در مواد غذایی شد. | ||
| Keywords | ||
| جوانه ماش; فراصوت; ایزوله پروتئینی; ویژگیهای عملکردی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 158 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,367 |
| PDF Download | 15,979,678 |