ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مریم گلی تفتانی بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 19, Issue 125, 1401, Pages 195-203 PDF (395.29 K) | ||
| DOI: 10.22034/FSCT.19.125.195 | ||
| Authors | ||
| حسن برزگر* 1; حسین جوینده2 | ||
| 1دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| بیماریهای ناشی از مصرف نگهدارندههای شیمیایی تمایل به استفاده از ترکیبات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی طبیعی را افزایش داده است. در این پژوهش، عصاره گیاه درمانی مریم گلی تفتانی با استفاده از حلال اتانول استخراج گردید. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره اتانولی به ترتیب برابر با 14/36 میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره و 13/17 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد که نشاندهنده خاصیت آنتیاکسیدانی بالای این عصاره بود. به گونهای که میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره بر اساس IC50 در روش مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار رادیکال آزاد ABTS به ترتیب 32/75 و 60/66 میکروگرم در میلیلیتر به دست آمد. ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه مریم گلی تفتانی به روشهای دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اگرچه اثر بخشی عصاره بر باکتریهای گرم مثبت بیشتر از باکتریهای گرم منفی است، بااینحال این گیاه میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| گیاه مریم گلی تفتانی; عصاره اتانولی; خاصیت ضد میکروبی; فعالیت آنتیاکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 226 PDF Download: 153 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,704,353 |
| PDF Download | 15,950,884 |