بررسی مهارکنندگی و کشندگی قارچهای عامل کپکزدگی میوه پرتقال (پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم) با استفاده از عصاره هیدروالکی گیاه اشنان | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 19, Issue 124, 1401, Pages 127-135 PDF (730.74 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.124.127 | ||
| Authors | ||
| مصطفی رحمتی جنیدآباد* 1; محمد نوشاد2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در مطالعه حاضر، عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان (Seidlitzia rosmarinus) با استفاده از روش خیساندن استخراج گردید و اثر ضد قارچی آن بر علیه قارچهای عامل کپکزدگی میوه پرتقال (پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم) مطابق آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، میزان فنول و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان تعیین گردید. مطابق نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن و چاهک آگار، فعالیت ضد قارچی عصاره وابسته به غلظت بود و پنیسیلیوم دیجیتاتوم حساسترین سویه قارچی در برابر عصاره بود. بعلاوه، هر دو سویه قارچی در حضور 32 میلیگرم در میلیلیتر عصاره قادر به رشد نبودند و حداقل غلظت کشندگی برای پنیسیلیوم دیجیتاتوم برابر با 512 میلیگرم در میلیلیتر بود. محتوای فنول تام و فلاونوئید تام عصاره به ترتیب برابر با mg GAE/g 19/26 و mg QE/g 10/11 بود. نتایج فعالیت آنتیاکسیدانی نشان داد عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان قادر به مهار رادیکالهای آزاد DPPH (14/112 میکروگرم در میلیلیتر) و ABTS (46/103 میکروگرم در میلیلیتر) میباشد. بطور کلی، نتایج این مطالعه نشان میدهد که عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان حاوی ترکیبات فنولی با قابلیت ضد قارچی و آنتیاکسیدانی بالقوه میباشد. | ||
| Keywords | ||
| گیاه اشنان; عصاره هیدروالکلی; فعالیت ضد قارچی; اثر آنتیاکسیدانی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 217 PDF Download: 134 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,720,713 |
| PDF Download | 15,957,838 |