عصاره اوجی: فنول و فلانوئید کل، توانایی رادیکال گیرندگی و فعالیت ضدباکتریایی آن بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در شرایط برونتنی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 19, Issue 123, 1401, Pages 289-297 PDF (3.48 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.123.289 | ||
| Authors | ||
| بهروز علیزاده بهبهانی* 1; محمد نوشاد2; مصطفی رحمتی جنیدآباد3 | ||
| 11- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 22- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 33- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه به بررسی محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی (بر پایه مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS) و مکانیسم ضد باکتریایی (بر پایه دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی) عصاره اتانولی گیاه اوجی (Mentha aquatica) پرداخته است. عصاره حاوی سطوح قابلتوجهی از ترکیبات فنولی زیست فعال (فنول کل: 32/0 ± 47/88 میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره؛ فلاونوئید کل: 25/0 ± 15/39 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره) با توانایی قابلقبول در مهار رادیکالهای آزاد DPPH (57/0 ± 50/58 درصد) و ABTS (32/0 ± 44/51 درصد) بود. رشد باکتریهای بیماریزا و عامل فاسد، بهویژه باکتریهای گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس) در مقایسه با جفتهای گرم منفی (اشرشیا کلی و سالمونلا انتریتیدیس) به شدت توسط عصاره گیاه اوجی مهار شد. بطور کلی، باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای میکروبی نسبت به عصاره اتانولی گیاه اوجی بودند. مطالعه حاضر نشان داد که عصاره اتانولی گیاه اوجی با خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی قابلتوجه میتواند جهت توسعه نگهدارندههای طبیعی جدید برای اهداف غذایی و دارویی استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| گیاه اوجی; نگهدارنده طبیعی; عصاره زیست فعال; اثر آنتیاکسیدانی; فعالیت ضدمیکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 176 PDF Download: 137 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,689,825 |
| PDF Download | 15,943,834 |