شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس پیاز و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن بر استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، سودوموناس ائروژینوزا و کاندیدا آلبیکنس | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 19, Issue 123, 1401, Pages 225-232 PDF (525.51 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.123.225 | ||
| Authors | ||
| غلام رضا بخشی خانیکی1; بهزاد ناصحی* 2; محمد علی ابراهیمی3; ندا موحدی صابر4; بهروز علیزاده بهبهانی5 | ||
| 11- استاد، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق، ایران | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران | ||
| 33- استاد، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه پیام نور، واحد تهران شرق، ایران | ||
| 44- دانش آموخته رشته زیست فناوری،دانشگاه پیام نور، واحد تهران شرق، ایران | ||
| 55- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| جهت کاهش زیانهای اقتصادی و خطرات جانی ناشی از عوامل بیماریزای میکروبی، استفاده از مواد طبیعی به عنوان ترکیبات ضدمیکروبی روشی موثر برای کنترل حضور باکتریهای بیماریزا به نظر میرسد. در این پژوهش، ابتدا ترکیبات شیمیایی اسانس پیاز با دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی تعیین گردید. از روشهای انتشار در آگار و چاهک آگار جهت بررسی قطر هاله عدم رشد، روش رقتسازی در چاهک (میکروبراث دایلوشن) جهت اندازگیری حداقل غلظت مهارکننده رشد و همچنین از روش پورپلیت برای حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. در مجموع 20 ماده فرّار شیمیایی (تقریباً 100 درصد ترکیبات اسانس پیاز) شناسایی شد. ترکیبات Trisulfide dipropyl، Disulfide dipropyl،n-Decane و Furfuryl methyl sulfide به ترتیب با 67/20، 18/16، 51/13 و 23/10 درصد اجزای اصلی تشکیل دهنده اسانس پیاز بودند. نتایج آزمون چاهک آگار نشان داد که اسانس پیاز بیشترین و کمترین تاثیر را به ترتیب بر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس با قطر 15 میلیمتر و باکتری گرم منفی سودوموناس ائروژینوزا با قطر 10 میلیمتر داشت. نتایج آزمون حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد اسانس پیاز برای استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، سودوموناس ائروژینوزا و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 512، 512، 512، 512، 512 و 1024 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اثر ضدمیکروبی اسانس پیاز تا حدودی بسته به نوع میکروارگانیسم میتواند متفاوت باشد. | ||
| Keywords | ||
| اسانس پیاز; حداقل غلظت مهارکنندگی; رقتسازی در چاهک; کروماتوگرافی گازی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 138 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,586 |
| PDF Download | 15,979,896 |