مقایسه ویژگیهای فیزیکی شیمیایی فیلمهای زیست تخریب پذیر رسانای پلیلاکتیکاسید حاوی پلیپیرول/اکسیدمس با پلیآنیلین/ اکسیدمس | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 19, Issue 123, 1401, Pages 161-174 PDF (1.14 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.123.161 | ||
| Authors | ||
| پریسا عبدالستاری1; محمود رضازاد باری* 2; سجاد پیرسا3 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| 2استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| 3دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
| Abstract | ||
| با توجه به اینکه کاربرد فیلمهای زیستتخریب پذیر سبب کمک به حفاظت از محیط زیست میشود لذا در این مطالعه ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی، آنتیاکسیدانی و حرارتی فیلم پلیلاکتیک اسید حاوی پلیپیرول، پلیآنیلین و اکسیدمس بررسی شد. نتایج نشان داد که در اثر افزودن نانوذرات اکسیدمس ضخامت فیلمها افزایش و میزان نفوپذیری به بخار آب آنها کاهش معنیداری داشت. حلالیت فیلمها نیز با افزایش میزان نانوذرات اکسیدمس افزوده شده، کاهش معنیداری نشان داد(05/0p<). فیلمهای حاصله در اثر افزودن پلیآنیلین و پلیپیرول انعطافپذیری کمتری را از خود نشان دادند در حالیکه مقاومت آنها به شکست افزایش نسبی نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی فیلمهای پلیلاکتیک اسید حاوی پلی پیرول/ اکسید مس و پلیآنیلین/اکسیدمس افزایش معنیداری نسبت به پلیلاکتیک اسیدخالص نشان داد. فیلم پلیلاکتیک اسید خالص هیچ فعالیت هدایت الکتریکی نشان نداد در صورتیکه افزودن پلیپیرول و پلیآنیلین سبب افزایش هدایت الکتریکی فیلمها شد نانوذرات اکسیدمس نیز اثر معنیداری بر میزان هدایت الکتریکی نداشت. این فیلمها به علت قابلیت رسانایی و ویژگیهای مناسب حرارتی، مکانیکی و نفوذپذیری نسبت به بخار آب قابلیت استفاده به عنوان حسگرهای زیستی در بستهبندی مواد غذایی را دارند. | ||
| Keywords | ||
| فیلم زیستتخریبپذیر; فیلم رسانا; نانوکامپوزیت; اکسیدمس; پلیپیرول; پلیآنیلین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 110 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,579 |
| PDF Download | 15,979,893 |