انتخاب ژنوتیپهای برتر بومی آلبالو (Prunus cerasus L)در ایران برای مصارف مختلف تازهخوری و فرآوری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 19, Issue 123, 1401, Pages 119-132 PDF (404.7 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.123.119 | ||
| Authors | ||
| فروغ شواخی* 1; ناصر بوذری2; فوژان بدیعی3; زهرا رفیعی درسنگی4 | ||
| 1استادیار مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
| 2دانشیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج، ایران. | ||
| 3دانشیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
| 4کارشناس ارشد صنایع غذایی، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش ۲۳ ژنوتیپ بومی موجود در کلکسیون آلبالوی مشکین دشت کرج از نظر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی شامل وزن، نسبت گوشت به هسته، بافت، مواد جامد محلول، ماده خشک، اسیدیته قابل تیتر، pH، شاخص طعم، تنفس، شاخص رنگ میوه و آب میوه (L*، b*، a*، هیو و کروما) و همبستگیهای آنها مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشانداد که تمامی ژنوتیپها از نظر صفات مورد بررسی تفاوت معنیداری (p ≤ 0/05) داشتند. بر اساس همبستگی شاخصهای رنگی به دست آمده در این پژوهش، میتوان از شاخص a* به تنهایی برای ارزیابی تفاوتهای رنگ قرمز ژنوتیپهای مختلف آلبالو استفادهکرد. با توجه به ویژگیهای مورد بررسی، ژنوتیپهای 100-KB، ۴۵۰-KB، 213-KB با دارابودن ویژگیهای مناسب مانند وزن (g 2/8<)، نسبت گوشت به هسته (۵/۸<) و شاخص طعم (۵/۹<) و اسیدیته (%۷۵/۱>) برای تازهخوری و ژنوتیپهای ۲۳۲-KB و ۲۴۷-KB با وزن (g ۷/۳<) و ماده خشک (% 15<) و تنفس (9000 mg CO2/ kg.hr>)، برای فرآوری مناسبتر هستند. همچنین ژنوتیپهای با اسیدیته (۳٪<) مانند 1۵۷-KB ، ۱۲۱-KB، ۲۳۴-KB و ۱۵۲-KB برای فرآوری ترشی و لواشک، ژنوتیپهای با ماده خشک (٪21<) و شدت قرمزی بیشتر( ۹>a* پوست و ۱۶>a* آب میوه) مانند ۱۳۶-KB و ۴۴۹-KB برای تولید پودر، آلبالو خشک، شربت و نکتار و ژنونیپهای دیررس با سفتی بافت (N۶<) مانند ۳۴۳-KB و ۳۵۳-KB به ترتیب برای فرآوری کمپوت و مربا پیشنهاد میشوند. | ||
| Keywords | ||
| آلبالو; بافت; رنگ; تنفس; فیزیکوشیمیایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 1,004 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,394 |
| PDF Download | 15,982,241 |