بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و خواص آنتیاکسیدانی عصاره جلبک پادینا (Padina distromatic) و سارگاسوم (Sargassum angustifulium) استخراج شده با فراصوت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 19, Issue 123, 1401, Pages 81-91 PDF (549.84 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.123.81 | ||
| Authors | ||
| خدیجه شیرانی بیدابادی1; شیلا صفائیان* 2; رضوان موسوی ندوشن2; ناهید رحیمی فرد3 | ||
| 1دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
| 3استاد تمام گروه میکروبیولوژی-اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران ایران. | ||
| Abstract | ||
| در چند دهه اخیر تقاضا جهت استفاده از ترکیبات طبیعی فراسودمند در فراوردههای غذایی و دارویی افزایش یافته است. هدف از این تحقیق مقایسه ترکیبات فیتوشیمیایی و ویژگیهای آنتیاکسیدانی، آنتیآلزایمری و ضدمیکروبی عصاره جلبک پادینا و سارگاسوم استخراج شده با فراصوت بود. نتایج این تحقیق نشان داد اسید بوتانوئیک مهمترین ماده موجود در عصاره پادینا و سارگاسوم بود. محتوای کل پلیفنول، فلاونوئید و شاخص IC50 عصاره پادینا و سارگاسوم به ترتیب 45/43 و 63/46 میلیگرم گالیک اسید در گرم، 59/24 و 40/55 میلیگرم کوئرستین در گرم و 38/10 و 77/30 گرم بر میلیلیتر بود. فعالیت بازدارندگی استیل کولین استراز عصاره جلبک پادینا و سارگاسوم به ترتیب 5/42 و 16/25 درصد بود. همچنین نتایج نیتریک اکساید (NO) حاکی از آن بود که با افزایش غلظت هر دو عصاره جلبک پادینا و سارگاسوم فعالیت بازدارندگی نیتریک اکساید افزایش یافت. با این وجود عصاره جلبک پادینا قویترین فعالیت بازدارندگی نیتریک اکساید را در تمام غلظتها داشت. همچنین نتایج نشان داد عصاره جلبک پادینا از خاصیت ضدمیکروبی بیشتری در مقایسه با عصاره جلبک سارگاسوم برخوردار بود. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره جلبک پادینا در 5/12 میلیگرم بر میلیلیتر بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بهدست آمد. عصاره جلبک پادینا در50 میلیگرم بر میلیلیتر بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس اثر باکتریکشی داشت. در نهایت توصیه میگردد از عصاره جلبک سارگاسوم جهت بهرهمندی از خواص آنتیاکسیدانی و از عصاره جلبک پادینا به منظور بهرهمندی از مزایای آنتیآلزایمری و خواص ضدمیکروبی استفاده شود. | ||
| Keywords | ||
| آنتیاکسیدان; جلبک دریایی قهوهای; فراسودمند; فراصوت; ویژگیهای ضدمیکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 209 PDF Download: 119 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,736,040 |
| PDF Download | 15,963,884 |