بررسی تاثیر پیش تیمار فراصوت بر چروکیدگی زغال اخته طی خشک کردن با هوای داغ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 19, Issue 123, 1401, Pages 15-26 PDF (780.91 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.123.15 | ||
| Authors | ||
| رسول قربانی1; محسن اسمعیلی* 2 | ||
| 1دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| 2استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| Abstract | ||
| در پژوهش حاضر، مدلسازی چروکیدگی زغال اخته طی خشک کردن همرفتی به صورت لایه نازک و تاثیر پیشتیمار فراصوت، دما و سرعت هوای خشککن بر میزان چروکیدگی زغال اخته بررسی شد. پیشتیمار فراصوت در دو سطح زمانی 10 و 30 دقیقه روی نمونههای زغال اخته اعمال شد و سپس این نمونهها در دماهای 40، 50 و 60 درجه سانتیگراد و سرعتهای هوای 1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه خشک شدند. در ادامه، دادههای چروکیدگی با سه مدل تجربی (مدلهای موجود در منابع) برازش شدند. نتایج نشان داد که با کاهش محتوای رطوبت در طول خشکشدن، مقدار ضخامت نمونهها از0138/0 متر در ابتدا به 0078/0 متر در انتهای فرآیند خشککردن کاهش مییابد. استفاده از پیشتیمار فراصوت باعث کاهش معنیدار (P<0.05) میزان ضخامت شد. علاوه بر این، یکی از مدلهای ارزیابی شده بهعنوان مناسبترین مدل پیشبینی کننده تغییرات ضخامت زغال اخته (99/0=R2) تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب شد. با انجام آنالیز رگرسیون غیرخطی، رابطه بین ضرایب مدل انتخاب شده با متغیرهای بهکار رفته در این تحقیق بهدست آمد. | ||
| Keywords | ||
| خشککردن; زغال اخته; اولتراسوند; چروکیدگی; مدلسازی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 194 PDF Download: 112 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,398 |
| PDF Download | 15,982,241 |