بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیت بر پایه وی پروتئین ایزوله و پکتین حاوی نانو ذرات اکسید مس و رنگدانه چغندر لبویی (بتانین) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 19, Issue 122, 1401, Pages 71-82 PDF (1.41 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.122.71 | ||
| Authors | ||
| زهرا شباهنگ1; لیلا نوری* 1; عبدالرضا محمدی نافچی2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تکنولوژی های صنعتی، دانشگاه علوم مالزی(USM) | ||
| Abstract | ||
| امروزه، به علت افزایش نگرانی در مورد مواد زیست تخریب ناپذیر، مواد بسته بندی تجزیه پذیر بسیار مورد توجه قرار گرفته اند؛ لذا هدف از این پژوهش بررسی اثر رنگدانه بتانین در سطوح (5-5/2-0وزنی/ حجمی%) و نانو ذره اکسید مس در سطوح (4-2-0وزنی/حجمی%) در فیلم نانوکامپوزیت بر پایه وی پروتئین ایزوله/ پکتین در قالب طرح مرکب مرکزی بر خواص مکانیکی و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی فیلم تولیدی میباشد. نتایج حاصل نشان داد که با افزایش درصد رنگدانه بتانین و نانو ذره اکسید مس ضخامت و رطوبت نمونه ها افزایش و حلالیت کاهش یافت(P<0/05). همچنین با افزودن سطوح بالای رنگدانه بتانین قرمزی(a) افزایش و روشنایی(L) و زردی(b) نمونهها کاهش یافت. افزودن نانو ذره باعث کاهش شاخص b گردید در حالیکه بر شاخص a نمونه ها اثر معناداری نداشت. همچنین با افزودن رنگدانه و نانوذره مقاومت کششی و ازدیاد طول نمونههای فیلم به طور معناداری افزایش یافت(P<0/05). مطابق با تمامی نتایج حاصله استفاده از نانوذره اکسید مس و رنگدانه بتانین در فیلم نانوکامپوزیت منجربه تولید فیلمی مناسب برای بسته بندی مواد غذایی با خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی مطلوب میباشد. | ||
| Keywords | ||
| فیلم خوراکی; اکسید مس; رنگدانه بتانین; خواص مکانیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 209 PDF Download: 106 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,796,692 |
| PDF Download | 15,996,170 |