تاثیر غلظتهای مختلف اسید هیومیک بر ویژگیهای مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و فعالیت پاداکسندگی انگور "بیدانه سفید" | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 19, Issue 122, 1401, Pages 11-21 PDF (1.44 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.19.122.11 | ||
| Authors | ||
| نصیبه جهانگیرزاده1; زیبا حبیبی دستجرد* 2; شیرین رحمن زاده ایشکه3 | ||
| 1دانشجوی ارشد رشته علوم و مهندسی باغبانی، موسسه آموزش عالی صبا- ارومیه | ||
| 2استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی- موسسه آموزش عالی صبا- ارومیه | ||
| 3دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| Abstract | ||
| چکیده: یکی از منابع با ارزش و غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامینها، میوه انگور میباشد. امروزه تولید انگور با کیفیت و دارای بافت محکم و ماندگاری بالای میوه اهمیت زیادی دارد بنابراین، استفاده از انواع اسیدهای آلی برای بهبود کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی رواج فراوان یافته است. اسید هیومیک بعنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی، بدون اثرات مخرب زیست محیطی جهت افزایش کیفیت انگور میتواند موثر واقع شود. این پژوهش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار به اجرا درآمد. تیمار آزمایش شامل چهار غلظت اسید هیومیک (0، 0.5، 1 و 2 گرم در لیتر) بود. صفاتی از قبیل وزن، طول و عرض حبه و خوشه انگور، همچنین میزان اسیدیته، اسیدهای آلی، مواد جامد محلول و نیز برخی صفات فیتوشیمیایی از قبیل محتوای فنل و فلاونوئید کل، آنتوسیانین و فعالیت پاداکسندگی به روشDPPH مورد ارزیابی قرار گرفتند. مطابق نتایج تجزیه واریانس دادهها، صفاتی مانند وزن و عرض حبه و خوشه، فنل کل و فعالیت پاداکسندگی، اسیدیته و مواد جامد محلول در سطح احتمال یک درصد دارای اختلاف معنیدار از لحاظ آماری بین نمونههای تیمار شده و شاهد بودند. اما صفاتی از قبیل محتوای فلاونوئید کل و میزان آنتوسیانین نمونهها از اختلاف معنیدار در سطح احتمال پنج درصد برخوردار بودند به طور کلی اکثر صفات در تیمار 2 گرم در لیتر اسید هیومیک دارای بیشترین مقدار بودند. بالاترین میزان فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی به ترتیب در تیمارهای 2 و 1 گرم در لیتر اسید هیومیک با مقادیر 1.667 میلیگرم در یک میلیلیتر آبمیوه و 33.84 درصد مشاهده شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که با کاربرد اسید هیومیک میتوان بسیاری از ویژگیهای فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انگور را بهبود بخشید. | ||
| Keywords | ||
| آنتوسیانین; ظرفیت آنتیاکسیدانی; فلاونوئید کل; فنل کل; مواد آلی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 196 PDF Download: 80 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,782,849 |
| PDF Download | 15,990,288 |