مشتقات سلولز بهعنوان فیلم و پوشش خوراکی؛ ویژگیها و تأثیر بر کیفیت و ماندگاری فرآوردههای دام، طیور و آبزیان | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 28, Volume 18, Issue 121, 1400, Pages 349-364 PDF (507.67 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.121.28 | ||
| Author | ||
| داریوش خادمی شورمستی* | ||
| گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران | ||
| Abstract | ||
| کاهش مخاطرات زیستمحیطی ناشی از بکارگیری پلیمرهای سنتزی، موجب تنوع و توسعه فنآوریهای نوین جهت بستهبندی محصولات مستعد فساد از جمله فرآوردههای دام، طیور و آبزیان شده است. از پلیمرهای طبیعی بهصورت فیلم یا پوشش خوراکی میتوان جهت تولید بستهبندیهای زیست تخریبپذیر استفاده کرد. مشتقات سلولز شامل متیل سلولز، هیدروکسیپروپیل سلولز، هیدروکسیپروپیلمتیل سلولز و کربوکسیمتیل سلولز، از جمله محبوبترین هیدروکلوئیدهای پلیساکاریدی مورد استفاده در تولید فیلم و پوششهای خوراکی هستند. خواص حسی، تغذیهای و عملکردی فیلم و پوششهای خوراکی را میتوان با مواد و روشهای مختلف اصلاح کرد. همچنین ترکیبات فعال مختلف برای بهبود کیفیت، پایداری و ایمنی غذاهای بستهبندی شده در محلول تشکیل دهنده فیلم و پوشش قرار میگیرند. لذا هنگام استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی، لازم است که هم خواص فیزیکی مواد زیستپلیمر و هم ویژگیهای عملکردی آنها در نظر گرفته شوند. از مشتقات سلولز در بستهبندی فرآوردههای دامی شامل گوشت خام دام، ماکیان و انواع آبزیان، فرآوردههای گوشتی حاصل از آنها و تخممرغ در قالب فیلم و پوششهای خوراکی ساده، مرکب و فعال بهمنظور حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری استفاده شده است. جهت توسعه بکارگیری بستهبندیهای زیستی، باید ملاحظات حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و بازاریابی مد نظر قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| بستهبندی زیستی; پوشش; تخممرغ; سلولز; فیلم; گوشت; مشتقات سلولز | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 193 PDF Download: 180 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,708,746 |
| PDF Download | 15,952,608 |