اثر بستهبندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس های پرتقال و لیمو بر جمعیت میکروبی و خواص ارگانولپتیکی آلوچه فرآوری شده | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 20, Volume 18, Issue 121, 1400, Pages 249-263 PDF (655.38 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.121.20 | ||
| Authors | ||
| نازنین زند* 1; علی کاشانی2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه اثر غلظتهای سه نوع مخلوط گازی (دیاکسیدکربن، نیتروژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بستهبندی بدون تزریق گاز و اسانس های پرتقال و لیمو برای افزایش زمان ماندگاری آلوچه فرآوری شده در شرایط محیط (0C25) در یک پوشش4 لایه مورد بررسی قرار گرفت. شاهد با 4 نوع بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیبهای گازی که شامل 1) 80 درصد CO2 + 20 درصد N2 ، 2) 20 درصد CO2 + 80 درصد N2 و ، 3) 50 درصد CO2 +50 درصد N2 و 4) تحت خلأ که همراه با تزریق اسانسهای پرتقال و لیمو و بدون اسانس بودند،مقایسه گردید.آزمونهای شمارش باکتریهای هوازی ، کپک و مخمر ، pH و ارزیابی حسی در دو ماه نگهداری انجام شد.آنالیز نتایج در قالب طرح کاملا تصادفی توسط نرمافزار آماری SPSS ورژن 22 و با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن (P<0.05) انجام گرفت . مدت ماندگاری آلوچه با اسانس پرتقال تحت خلأ و تحت ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 50 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 و شاهد به ترتیب60 ،60، 40،45 و 30 روز ، با اسانس لیمو تحت خلأ و تحت ترکیب گازی 80 درصد CO2 ، 55 ،55 روز و تحت ترکیبات گازی 50 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 و شاهد 40 ، 30، 20 روز. در نمونه بدون تزریق اسانس تحت خلأ و تحت ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 50 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 و شاهد به ترتیب 30،45،45، 25 و15 روزگزارش شد. . بهترین شرایط نگهداری متعلق به نمونههای حاوی اسانس پرتقال تحت شرایط خلا و 80 درصد CO2 بود که تا 60 روز عمر ماندگاری آلوچه را افزایش داد و تأثیر مطلوبی نیز بر میزان pH و نیز بر خواص حسی نمونه ها گذاشت که به دلیل خاصیت ضدمیکروبی بالای این دو فاکتور ارزیابی شد. | ||
| Keywords | ||
| بستهبندی تحت اتمسفر اصلاح شده; جمعیت میکروبی; آلوچه فرآوری شده; اسانس پرتقال; اسانس لیمو | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 188 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,743,439 |
| PDF Download | 15,967,779 |