مدل سازی پیشگویانه برای تعیین مدت زمان ماندگاری اسنک های غنی شده با دراژه حاوی اسپیرولینا پلاتنسیس | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 18, Issue 121, 1400, Pages 225-236 PDF (625.23 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.121.27 | ||
| Authors | ||
| مریم بیات ترک1; محسن وظیفه دوست* 1; محمدعلی حصاری نژاد2; زهره دیدار1; مسعود شفافی زنوزیان3 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
| 2گروه فراوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
| Abstract | ||
| مبنای مدل سازی زمان ماندگاری اسنک های غنی شده با اسپیرولینا پلاتنسیس، دمای نگهداری است. اسنک ها بعد از تولید در بسته های پلی پروپیلن بسته بندی شدند و در دو دمای 25 (دمای اتاق) و 5 (یخچال) درجه سانتیگراد برای یک دوره مشخص 180 روزه نگهداری شدند. مطالعات مدت زمان ماندگاری توسط ارزیاب های نیمه آموزش دیده و مصرف کنندگان انجام شد. در این مدت آزمون های میکروبی (شمارش کلی باکتری ها، کپک، مخمر و کلی فرم)، محتوای رطوبتی، سختی و تردی بافت مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز خطر ویبول برای تخمین مدت زمان ماندگاری اسنک های غنی شده با پودر اسپیرولینا پلاتنسیس بر اساس ارزیابی ویژگی های حسی استفاده شد. با در نظر گرفتن 25 و 50 درصد احتمال عدم پذیرش، مدت زمان ماندگاری در دمای 5 درجه سانتیگراد برای نمونه های غنی شده و شاهد به ترتیب 98، 67 و 184، 158 روز و در دمای 25 درجه سانتیگراد به ترتیب 189، 125 و 321، 217 روز تخمین زده شدند. همچنین معادله مدت زمان ماندگاری با احتمال عدم پذیرش توسط مصرف کنندگان ارائه گردید. درنهایت نمونه اسنک های غنی شده و شاهد مورد ارزیابی میکروبی قرار گرفتند. نتایج آن نشان داد که نمونه های اسنک غنی شده و شاهد برای مصرف در یک دوره 360 روزه از نظر میکروبیولوژیکی کاملاً بی خطر هستند. | ||
| Keywords | ||
| اسنک; اسپیرولینا پلاتنسیس; مدتزمان ماندگاری; مدلسازی پیشگویانه; آنالیز خطر ویبول | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 220 PDF Download: 147 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,743,221 |
| PDF Download | 15,967,656 |