جداسازی و شناسایی کپکهای آلودهکننده پنیرهای فراپالایشی در شهرستان فسا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 18, Issue 121, 1400, Pages 107-116 PDF (519.8 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.121.9 | ||
| Authors | ||
| درنوش جعفرپور* 1; پریسا عطایی2 | ||
| 1استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فسا، ایران | ||
| Abstract | ||
| پنیر یکی از فرآوردههای شیری با ارزش به شمار میآید که نقش پررنگی در تغذیه بیشتر افراد جامعه دارد. در خلال فرایند تولید یا پس از آن ممکن است پنیر دچار آلودگی کپکی شود که این رویداد سبب به خطر افتادن سلامتی محصول و کاهش بازارپسندی آن میشود. پنیر از جمله مواد غذایی است که شرایط مناسب برای رشد قارچها را داراست. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی کپکهای آلوده کننده پنیرهای فراپالوده عرضه شده در شهرستان فسا بوده است. بدین منظور به طور تصادفی 110 نمونه از قوطیهای پنیر کارخانههای مختلف از بازار جمعآوری و به دو صورت در باز و در بسته نگهداری شدند. پس از رشد، شناسایی کپکها به دو روش ریختشناسی و مولکولی انجام پذیرفت. نتایج نشان دادند که بیشترین میزان آلودگی پنیرهای در باز مربوط به کپک Penicillium بوده و بعد از آن Aspergillus، Paecilomyces و Trichoderma قرار دارند. در پنیرهای در بسته نیز کپک Byssochlamys spectabilis بیشترین آلودگی را به خود اختصاص داد که در طی این تحقیق برای اولین بار در ایران این نوع قارچ جداسازی و شناسایی شد. | ||
| Keywords | ||
| آلودگی کپکی; پنیر فراپالایشی; جداسازی; شناسایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 185 PDF Download: 147 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,743,439 |
| PDF Download | 15,967,779 |