بهینه سازی استخراج ترکیبات فنولیک عصاره میوه شاه بلوط هندی(Aesculus hippocastanum) به روش سطح پاسخ و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی آن بر ثبات اکسیداتیو روغن سویا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 29, Volume 18, Issue 120, 1400, Pages 389-400 PDF (1.07 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.120.30 | ||
| Authors | ||
| احمد پدرام نیا* 1; مریم ثابت قدم2; مهدی جلالی1 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. | ||
| 2دانشجوی دکترا گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. | ||
| Abstract | ||
| رادیکالهای آزاد و گونههای فعال اکسیژن و اثرات آنها بر دستگاههای بیولوژیک، در سالهای اخیر مشکلات زیادی را ایجاد کردهاند. آنتیاکسیدانها قادرند دستگاههای بیولوژیک را در برابر این عوامل محافظت نمایند و نقش مؤثری بر سلامتی انسان ایفا کنند. هدف از این تحقیق بهینهسازی استخراج عصاره ترکیبات فنولی و میزان فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد توسط امواج فراصوت بود. در نهایت نمونه بهینه از عصاره شاهبلوط انتخاب و این نمونه همراه با نمونه استخراج ماسوراسیون و آنتیاکسیدان سنتزی (BHT) به روغن سویا افزوده و با نمونه شاهد مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش فرایند استخراج توسط فناوری اولتراسوند با 3 فاکتور در 3 سطح که شامل زمان (10، 20 و 30 دقیقه)، شدت صوت (20، 60 و 100 کیلو هرتز) و غلظت (ppm 200، 400 و 600) بود که توسط روش سطح پاسخ بهینهسازی بررسی شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری جهت تعیین حالت بهینه برای استخراج زمان 30 دقیقه، شدت صوت 32/69 کیلوهرتز و غلظت ppm 600 عصاره میوه شاهبلوط تعیین گردید. در این شرایط قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد 23/65 درصد و میزان ترکیبات فنولی 1518/43 میلیگرم تعیین شد. نتایج حاصل از پایداری اکسایشی روغن در نمونه شاهد و نمونه استخراج ماسوراسیون و نمونه بهینه و آنتیاکسیدان سنتزی (BHT) نشان داد نمونه بهینه در کاهش اندیس پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نسبت به نمونه شاهد و آنتیاکسیدان سنتزی (BHT) تأثیر بیشتری داشته است. | ||
| Keywords | ||
| ترکیبات فنولی; شاهبلوط; سطح پاسخ; قدرت رادیکال گیرندگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 197 PDF Download: 155 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,744,154 |
| PDF Download | 15,968,112 |