ارزیابی دما و پارامترهای امواج میدان پالسی الکتریکی در استخراج قند از هویج | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 18, Issue 120, 1400, Pages 27-38 PDF (854.94 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.120.3 | ||
| Authors | ||
| سامره داستانگو1; محمد تقی حامد موسویان* 2; سمیرا یگانه زاد3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2استاد، گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استادیار، گروه فرآوری مواد غذایی، موسسه علوم و صنایع غذایی | ||
| Abstract | ||
| غشاهای سلولی مانع اصلی استخراج ترکیبات درونسلولی هستند. متلاشی کردن مکانیکی و حرارتدهی جامدات بیولوژیکی از روشهای پیشتیمار معمول برای تخریب غشاهای سلولی و تسهیل رهاسازی حلشونده به حلال در طی استخراج هستند. با این حال، تخریب کلیت غشاها نیاز به حرارتدهی بیش از حد جامدات دارد که منجر به تغییر بافت گیاهی و عبور مواد نامطلوب (مثل پکتین در تولید قند) به حلال مجاور دارد که خود نیازمند هزینه های تغلیظ بعدی است. بکارگیری میدان الکتریکی پالسی (PEF)[1] با حرارتدهی کم محصول، بطور قابل توجهی انتقال جرم را در بافت بیولوژیکی گیاهان مختلف غذایی، افزایش میدهد که علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی باعث صرفهجویی زیادی در زمان میشود. در این مطالعه، استخراج قند از هویج با تیمارهای مختلف میدان پالسی الکتریکی (شدت میدان 250، 750 و V/cm 1250، تعداد پالس 10، 45 و 80) و نیز بطور همزمان تیمارهای حرارتی مختلف (در دماهای 20، 45 و ºC70) مطالعه شد. سپس مدل ریاضی بازده استخراج بر اساس طرح فاکتوریل کامل ارائه شد. قطعات تیمار شده با PEF در آب در دمای مورد نظر و نسبت وزنی مایع به جامد 2= L/S غوطهور شدند. افزایش قابل توجه سینتیک استخراج به علت نفوذپذیری غشای سلول بلافاصله بعد از تیمار PEF بعلت جابجایی حل شونده بر روی سطح بافت مشاهد شد. [1] Pulsed Electric Field | ||
| Keywords | ||
| میدان پالسی الکتریکی; قند; استخراج; سینتیک | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 156 PDF Download: 145 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,744,154 |
| PDF Download | 15,968,112 |