تأثیر پوششهای ژلاتین، ژل صبرزرد و کیتوزان بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی برشهای تازه موسیر ایرانی در طی انبارمانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 18, Issue 119, 1400, Pages 169-182 PDF (393.18 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.119.169 | ||
| Authors | ||
| شکوه حاجیوند قاسمآبادی1; محمدرضا زارع بوانی* 2; محمد نوشاد3 | ||
| 1گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران، | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 3گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| گیاه موسیر ایرانی یک سبزی و درعینحال یک گیاه دارویی کمیاب با عمر ماندگاری کم است. پوششهای خوراکی موجب افزایش عمر نگهداری و باعث حفظ ویژگیهای کمی و کیفی برخی محصولات سبزی در مرحله پس از برداشت میشود. در این پژوهش تأثیر مقادیر مختلف کیتوزان (5/0، 1 و 2 درصد)، ژلاتین (25/0، 5/0 و 1 درصد) و ژل صبر زرد (50، 75 و 100 درصد) بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی برشهای تازه پیاز موسیر ایرانی طی مدت 14 روز نگهداری در شرایط سردخانهای (دمای 1±4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 80-75 درصد) موردبررسی قرار گرفت. میزان کاهش وزن، pH، شاخص طعم و مواد جامد محلول کل در تیمارهای پوششی طی دوره انبارمانی در مقایسه با نمونه شاهد بهطور معنیداری کمتر و میزان اسید آسکوربیک، اسیدیته قابل تیتر، اسید پیروویک، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، فنل کل و قندهای محلول، بیشتر بود. در این پژوهش مشاهده شد که پوششهای خوراکی کیتوزان (2 درصد)، ژلاتین (1 درصد) و صبر زرد (100 درصد) به ترتیب بیشترین تأثیر را در حفظ ماندگاری و خواص کیفی برشهای تازه پیاز موسیر ایرانی داشتند. بر اساس یافتههای بهدستآمده از این پژوهش پوشش کیتوزان (2 درصد) بهعنوان پوشش خوراکی مناسبتر برای برشهای تازه پیاز موسیر ایرانی قابل توصیه میباشد. | ||
| Keywords | ||
| اسید پیروویک; پوششهای خوراکی; طعم; ظرفیت آنتیاکسیدانی; ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 175 PDF Download: 136 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,570 |
| Article View | 19,757,515 |
| PDF Download | 15,977,221 |