بررسی اثر روش استخراج با حلالهای آب و اتانول بر ویژگیهای ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره برگ بهلیمو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 22, Volume 18, Issue 118, 1400, Pages 273-283 PDF (2.57 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.118.273 | ||
| Authors | ||
| محمد نوشاد* ; بهروز علیزاده بهبهانی | ||
| استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، عصارههای آبی و اتانولی برگ بهلیمو به کمک روش ماسراسیون استخراج گردید. محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر پایه مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و احیای آهن به روش FRAP) و ظرفیت ضدمیکروبی (بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی) عصارهها در شرایط برونتنی بررسی شد. محتوای فنول کل (به ترتیب mg GAE/g 55/72 و 32/60) و فلاونوئید کل (به ترتیب mg QE/g 5/40 و 25/32) عصاره اتانولی بالاتر از عصاره آبی بود. نتایج فعالیت آنتیاکسیدانی نشان داد که عصاره اتانولی کارایی بهتری در مهار رادیکالهای آزاد DPPH (mg/ml 4/45 در برابر mg/ml 5/52) و ABTS (mg/ml 48/41 در برابر mg/ml 65/47) و ظرفیت احیاء کنندگی (μmol Fe/g 1/15 در برابر μmol Fe/g 2/12) در مقایسه با عصاره آبی دارد. نتایج اثر ضدمیکروبی بر میکروارگانیسمهای پاتوژن (اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز و کاندیدا آلبیکنس) نشان داد که باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره برگ بهلیمو حساستر میباشند و اثر عصاره اتانولی بارزتر بود. مطابق نتایج، عصاره آبی و اتانولی برگ بهلیمو را میتوان بعنوان عامل نگهدارنده طبیعی و به منظور کنترل فرایند اکسیداسیون و رشد میکروارگانیسمهای پاتوژن معرفی نمود. | ||
| Keywords | ||
| بهلیمو; عصاره اتانولی و آبی; اثر ضدمیکروبی; فعالیت آنتیاکسیدانی; ترکیب زیست فعال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 286 PDF Download: 150 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,967 |
| PDF Download | 16,004,565 |