بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و ترانس در فست فودهای شهر تهران | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 18, Issue 118, 1400, Pages 181-188 PDF (311.15 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.118.181 | ||
| Authors | ||
| شایسته حسین آبادی1; محمد حسین عزیزی* 2; نرگس مورکی3 | ||
| 1دانشجوی دکترا علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال،تهران،ایران | ||
| 2استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران | ||
| 3استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،تهران،ایران | ||
| Abstract | ||
| امروزه اسیدهای چرب اشباع و ترانس یکی از مهم ترین تحدیدهای بلقوه سلامتی ناشی از مصرف غذاهای آماده می باشند. فست فود ها با توجه به سریع آماده شدن و محبوبیت طعم و مزه، بسیار مورد مصرف بزرگسالان و کودکان قرار می گیرند. در نتیجه کنترل میزان اسیدهای چرب اشباع و ترانس مضر در فست فود ها بسیار مهم است.شهر تهران به پنج منطقه ی شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکزی دسته بندی شد و از هر منطقه سه نوع فست فود شامل پیتزا مخلوط، فلافل و ناگت مرغ، و از هر فست فود سه نمونه (در مجموع 45 نمونه از 45 غذا فروشی مختلف به طور تصادفی) انتخاب شدند. در این مطالعه غلظت اسیدهای چرب ترانس با روش کروماتوگرافی گازی مدل Agilent7890A به صورت درصد محاسبه شدند. میانگین اسید های چرب اشباع در فست فودهای فلافل، پیتزای مخلوط و ناگت مرغ به ترتیب02/18، 35/36 و 11/19 g/100g بود. میانگین اسید های ترانس فست فود های ناگت مرغ ، پیتزای مخلوط و فلافل به ترتیب 36/0، 71/0 و 06/0 g/100g بود. اختلاف بین مناطق مختلف تهران از نقطه نظر محتوی اسید های چرب اشباع و ترانس معنادار نبود(P>0.05). وضعیت مصرف اسیدهای چرب ترانس از طریق فست فود در تهران در مقایسه با استانداردهای جهانی مناسب می باشد. کم تر بودن فاکتورهای خطر نسبت به استاندارد های جهانی در این مطالعه به علت کم بودن سرانه مصرف فست فود درایران می باشد (IR = 4 g/day). | ||
| Keywords | ||
| فست فود; اسیدهای چرب اشباع; ترانس; پیتزا; فلافل; ناگت; تهران | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 173 PDF Download: 121 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,708,430 |
| PDF Download | 15,952,514 |