تأثیر شستشو و پوشش نانومرکب فعال کربوکسیمتیل سلولز- نانو رس حاوی عصاره مرزنجوش (Origanum vulgare L) بر کیفیت تخممرغ طی دوره نگهداری در دمای محیط | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 18, Issue 118, 1400, Pages 107-118 PDF (1.08 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.118.107 | ||
| Authors | ||
| مونا احسان; داریوش خادمی شورمستی* | ||
| گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران | ||
| Abstract | ||
| روشهای مورد استفاده جهت حفظ کیفیت تخممرغ طی دوره نگهداری عمدتاً مبتنی بر غیر فعالکردن میکروارگانیسمها و جلوگیری از تبادلات جرمی است. بهمنظور بررسی تأثیر بکارگیری شستشو با آب و پوششدهی پوسته با استفاده از پوشش نانومرکب فعال بر پایه کربوکسیمتیل سلولز 2 % حاوی نانورس 5/3 % و عصاره 2 % مرزنجوش بر کیفیت داخلی و پوسته تخممرغ، آزمایشی با 4 تیمار شامل شاهد (بدون شستشو و بدون پوشش)، شسته و بدون پوشش، بدون شستشو و پوششدار، شسته و پوششدار و 3 تکرار طی یک دوره نگهداری 4 هفتهای در دمای محیط (oC2±25) با ارزیابی هفتگی فراسنجههای مورد مطالعه اجرا شد. در پایان دوره نگهداری، بیشترین مقادیر واحد هاو (15/0±71/49)، اندیس زرده (00/0±32/0) و کمترین مقادیر درصد افت وزنی (02/0±07/3)، pH سفیده (02/0±59/8) و اندیس اسید تیوباربیتوریک (mg MDA/Kg 03/0±125/0) در تخممرغهای پوششدار دیده شد (P<0.05). در ارزیابی شاخصهای رنگی زرده نیز تخممرغهای پوششدار بهطور معنیداری (P<0.05) دارای مقادیر بالاتر b* (24/57)، a* (72/7-) و پایینتر L* (51/45) بودند. صرفنظر از پوششدهی، شستشوی تخممرغ تأثیر معنیداری بر فراسنجههای مورد ارزیابی نداشت. بنابراین بکارگیری پوشش نانومرکب فعال کربوکسیمتیل سلولز- نانو مونت موریلونیت- عصاره مرزنجوش با دارا بودن خواص ممانعتی، ضداکسیدانی و ضد میکروبی، جهت افزایش ماندگاری تخممرغ در دمای محیط بهمدت 4 هفته توصیه میشود. | ||
| Keywords | ||
| پوشش نانومرکب فعال; تخممرغ; شستشو; کیفیت داخلی; ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 203 PDF Download: 138 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,976 |
| PDF Download | 16,004,566 |