تولید نانوحامل های لیپیدی حاوی کورکومین و ارزیابی ویژگی های کیفی آنن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 22, Volume 18, Issue 117, 1400, Pages 277-287 PDF (993.79 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.117.277 | ||
| Authors | ||
| فخری شهیدی1; شادی بلوریان* 2; سید علی مرتضوی1; محبت محبی1; عبدالرضا باقری3 | ||
| 1استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. | ||
| 2دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3استاد، گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش از نانوذرات لیپیدی جامد ( ( SLNو حاملهای لیپیدی نانوساختار ( ( NLCبه منظور انکپسولاسیون کورکومین و رفع معضلات مربوط به کاربرد این ترکیب در حوزه صنایع غذایی استفاد گردید. تاثیر نسبت لیپیدها، نوع نانوحامل (SLN و NLC) و بارگذاری کورکومین بر ویژگیهای نانوحامل-های تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده به دلیل ساختار فیزیکی حجیم کورکومین و همچنین افزایش ویسکوزیته فاز پراکنده در حضور مادهی مؤثره، بارگذاری کورکومین در نانوحاملها باعث افزایش معنیدار در اندازه ذرات و شاخص بسپاشیدگی شد. نتایج آنالیز آماری نشان داد که نسبت لیپیدها، نوع نانوحامل (SLN و NLC) و بارگذاری کورکومین تاثیر معنیداری بر اندازهی ذرات دارند (p<0/05). نتایج حاصل از کالریمتری روبشی افتراقی نشان داد که کورکومین بدون هیچ گونه برهمکنشی با سایر اجزا در ساختار نانوحامل ها به دام افتاده است. بطور کلی با توجه به بررسی تأثیرات کمی و کیفی متغیرها، غلظت 5% گلیسرول دی استئارات و 25/0 کورکومین به عنوان شرایط بهینه برای تولید لیپید نانوساختار و نانوذرات لیپیدی انتخاب شد. | ||
| Keywords | ||
| نانوذرات لیپیدی جامد SLN; حاملهای لیپیدی نانوساختار NLC; کورکومین; ویژگیهای فیزیکی | ||
|
Statistics Article View: 221 PDF Download: 151 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,400 |
| PDF Download | 15,982,244 |