اثر اسانس گیاهان مشکک .Ducrosia anethifolia (DC.) Boiss و کلپوره L. Teucrium polium برروی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی ماست پروبیوتیک در طول زمان نگهداری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 21, Volume 18, Issue 117, 1400, Pages 265-276 PDF (502.72 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.117.265 | ||
| Authors | ||
| مهشید کشاورزی1; انوشه شریفان* 1; سید علی یاسینی اردکانی2 | ||
| 1دانشکده علوم و صنایع غذایی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
| 2دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران. | ||
| Abstract | ||
| امروزه استفاده از غذاهای کاربردی و فراسودمند مانند محصولات پروبیوتیک به دلیل مزایای سلامتی بخش آنها در برابر بیماری ها بسیار مهم است. در این تحقیق اسانس گیاهان anethifolia Ducrosia و Teucrium polium به ترتیب DAEO) و (TPEO به ماست پروبیوتیک اضافه شدند تا تأثیرات آنها را بر بقای باکتری های پروبیوتیک (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum bacteria) طی 21 روز بررسی کرده و ویژگی های فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی آن ها ارزیابی شوند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت DAEO و TPEO، مقدار اسیدیته و ویسکوزیته تیمارهای ماست بطور معناداری افزایش یافت و pH و سینرزیس روند کاهشی داشتند (P<0.05). همچنین زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در طی روزهای نگهداری روند کاهشی در تمام تیمارها نشان داد، اما درنهایت، تعداد باکتری های پروبیوتیک در تمام تیمارها به طور قابل توجهی بیشتر از نمونه های شاهد بود. در آخر بر اساس نتایج همه آزمایشات انجام شده میتوان نتیجه گرفت افزودن 0.03٪ DAEO نسبت به سایر تیمارها، بهترین روش برای تحقق اهداف است. | ||
| Keywords | ||
| گیاه مشکک; گیاه کلپوره; خصوصیات فیزیکوشیمیایی; زنده مانی پروبیوتیک ها; ماست پروبیوتیک | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 218 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,588 |
| PDF Download | 15,979,902 |