شبیهسازی عددی فرآیند انتقال حرارت در سیبزمینی تحت دمای بالا به روش اجزا محدود | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 27, Volume 18, Issue 116, 1400, Pages 337-346 PDF (6.55 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.116.337 | ||
| Authors | ||
| زهرا خداکرمی فرد* 1; محمد جواد حسین زاده2; علیرضا شیرازی نژاد3 | ||
| 1دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، سروستان، ایران | ||
| 2مدرس، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، سروستان، ایران | ||
| 3استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، سروستان، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این مقاله به بررسی موضوع انتقال حرارت در اجسام جامد سهبعدی، یه صورت خاص با هندسه استوانهای، به کمک روش عددی اجزا محدود توسط نرمافزار تجاری آباکوس پرداخته شده است. حرارت دادن و سرد کردن در فراوری مواد غذایی فعالیتهای معمول هستند، حرارت دادن مواد غذایی با اهداف مختلفی نظیر کاهش تجمیع میکروبی، غیرفعال کردن آنزیم ها، کاهش مقدار آب ماده غذایی، اصلاح ویژگی عملکردی یک ترکیب خاص و پختن انجام می شود که انتقال حرارت نقش محوری در تمامی این عملیات ها دارد. در این مقاله بهمنظور بررسی تغییرات دمایی خلال سیبزمینی واقع در روغن با دمای بالا، نمونه با هندسه استوانهای برای مدلسازی در نظر گرفتهشده است که در دمای روغن برابر دویست درجه سانتی گراد قرار گرفته است. نتایج بهدستآمده از مدلسازی عددی خلال سیبزمینی در روغن با دمای بالا نشان می هد که آهنگ تغییرات در قسمتهای لبهای مدل بیشتر از سایر قسمتهای آن است که این خود عاملی برای سوختگی لبه های خلال سیب زمینی می باشد. همچنین تغییرات دمایی در مرکز مدل کمترین آهنگ تغییرات را دارد به عبارتی توزیع انتقال حرارت در شعاع استوانه بهصورت لگاریتمی انجام میشود. بعلاوه با بیشتر شدن زمان در معرض قرار گرفتن نمونه خلال سیبزمینی در روغن با دمای بالا، تقریباً تمام مدل به شرایط دمایی یکسانی میرسد. | ||
| Keywords | ||
| المان محدود; انتقال حرارت; سیبزمینی; مدلسازی عددی; مواد غذایی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 189 PDF Download: 136 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,748,155 |
| PDF Download | 15,970,294 |