ارزیابی فنل و فلاونوئید کل، قدرت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی حنا بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 26, Volume 18, Issue 116, 1400, Pages 327-335 PDF (1.37 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.116.327 | ||
| Authors | ||
| حسن برزگر* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2; محمد نوشاد2 | ||
| 1دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| امروزه به دلیل اثرات سمی ترکیبات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی سنتزی، استفاده از انواع طبیعی آنها از جمله عصارههای گیاهی افزایش یافته است. در این پژوهش، اثر ضد میکروبی عصاره آبی برگ گیاه حنا به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی بر باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونلا تیفیموریوم، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا مورد بررسی قرار گرفت. در تمامی روشها غلظتهای بالاتر عصاره فعالیت ضدمیکروبی بیشتری بر باکتریهای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا در مقایسه با باکتریهای اشرشیا کلی و سالمونلا تیفیموریوم نشان داد. همچنین میزان فنول و فلاونوئید عصاره به ترتیب 12/1±45/59 میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره و 70/0±35/40 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. پتانسیل آنتیاکسیدانی عصاره آبی به دو روش مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار رادیکال آزاد ABTS اندازهگیری و مشخص گردید که در هر دو روش افزایش غلظت عصاره به طور معنیداری منجر به افزایش پتانسیل آنتیاکسیدانی شد. با توجه به خاصیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی عصاره برگ حنا، این گیاه میتواند به عنوان یک ترکیب زیست فعال طبیعی در مواد غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
| Keywords | ||
| برگ حنا; عصاره آبی; فعالیت ضد میکروبی; پتانسیل آنتیاکسیدانی; ترکیبات زیست فعال | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 214 PDF Download: 128 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,677,888 |
| PDF Download | 15,939,462 |