بررسی وضعیت و میزان فراوانی رنگهای مصنوعی به کاررفته در انواع محصولات گوشتی عرضه شده در شهر یزد در سال 1397 | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 24, Volume 18, Issue 116, 1400, Pages 305-312 PDF (506.07 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.116.305 | ||
| Authors | ||
| مریم مزرعه سفیدی1; سید علی یاسینی اردکانی2; ریحانه احترامی1; نازگل حق ستان1; میترا کیمیایی1; سمیه موسوی ندوشن* 1 | ||
| 1معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، یزد، ایران | ||
| Abstract | ||
| مقدمه: رنگها جزو دسته افزودنیهای غذایی بوده که برای افزایش جذابیت مواد غذایی به آنها افزوده میشوند و در صنعت برای جذب مشتری اهمیت زیادی دارد. رنگها میتوانند عوارضی شبیه آسم، هایپراکتیویتی در کودکان، تضعیف سیستم ایمنی، واکنشهای آنافیلاکتیک و یا حتی اثرات سرطا نزایی داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت و میزان فراوانی رنگهای مصنوعی به کار رفته در انواع محصولات گوشتی عرضه شده در شهر یزد میباشد. مواد و روش ها: تعداد 299 نمونه از فراورده گوشتی به صورت تصادفی نمونه برداری شد و پس از استخراج رنگ با اسیدکلریدریک و تخلیص طبق استاندارد ملی ایران به شماره 2634 با استفاده از روش کروماتوگرافی با لایه نازک مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصله نشان داد که از 127/38 درصد نمونهها که دارای رنگ بودند 37/47 درصد نمونهها دارای رنگ مصنوعی، 74/44 درصد از نمونهها دارای رنگ غیر مجاز و 89/7 درصد از نمونهها دارای هر دو رنگ میباشند. نتیجه گیری: استفاده غیرمجاز از رنگهای مصنوعی در تهیه مواد غذایی نگرانیهای بهداشتی زیادی را بوجود آورده است. اطلاع از دلایل استفاده از این رنگها بویژه رنگ غیر مجاز تارتارازین، همچنین بالابردن آگاهی مردم بویژه افراد مرتبط با تولید محصولات و مواد غذایی میتواند برنامهریزی و اقدامات مدیریتی و کنترلی لازم را تسهیل نموده و گام مهمی برای حفظ سلامت جامعه باشد. | ||
| Keywords | ||
| رنگ مصنوعی; فراورده گوشتی; تارتارازین; کینولین یلو | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 146 PDF Download: 82 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,488 |
| Article View | 12,225,706 |
| PDF Download | 7,301,493 |