اثر تیمار پس از برداشتی کلریدکلسیم بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه برخی از ژنوتیپهای زغالاخته | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 18, Issue 116, 1400, Pages 131-141 PDF (1.46 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.116.131 | ||
| Authors | ||
| شیوا قاسمی* 1; مصطفی قاسمی2; محمد علی نجاتیان1; مجید گلمحمدی1 | ||
| 1هیئت علمی بخش زراعی باغی- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین | ||
| 2هیئت علمی بخش زراعی باغی. مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین | ||
| Abstract | ||
| زغال اخته میوه ای بسیار فسادپذیر است که برای کاهش ضایعات به مدیریت مناسب پس از برداشت نیاز دارد. این مطالعه با هدف افزایش عمر پس از برداشت و عرضه محصول به بازار با استفاده از تیمارهای پس از برداشت کلرید کلسیم انجام شده است. تحقیق حاضر در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل 3 تیمار غوطه وری کلرید کلسیم (صفر، 60 و 80 میلیمولار)، 4 زمان انبارمانی (صفر، 10، 20 و 30 روز) و دو ژنوتیپ زغال اخته بودند. نمونه های میوه در مرحله بلوغ (بیش از 90 درصد قرمزی پوست) برداشت و تحت تیمارهای غوطه وری قرار گرفتند. در طی و پایان آزمایش، صفات مختلف فیزیکوشیمیایی میوه ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در ژنوتیپ KKP2 میانگین سفتی و قند میوه کمتر و درصد ازدست دادن وزن بالاتر از ژنوتیپ Hir بود. نتایج نشان داد دو ژنوتیپ از نظر اسیدیته و اسید قابل تیتر تفاوت معنی داری نشان ندادند. سفتی، اسیدقابل تیتر، اسیدآسکوربیک، آنتوسیانین و فنل با گذشت زمان کاهش یافتند. در بین تیمارهای غوطه وری، بیشترین و کمترین مقدار سفتی، اسید قابل تیتر و اسیدآسکوربیک به ترتیب متعلق تیمار کلرید کلسیم 60 میلیمولار و شاهد (آب مقطر) بودند. تفاوت بین تیمار کلریدکلسیم 60 و 80 میلیمولار معنی دار نبود. کمترین از دست رفتن وزن میوه نیز در تیمار 80 میلی مولار کلریدکلسیم بدست آمد. | ||
| Keywords | ||
| زغال اخته; کاهش وزن; عمر انباری; آنتوسیانین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 171 PDF Download: 127 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,748,228 |
| PDF Download | 15,970,357 |