اثر بسته بندی فعال بر مبنای فیلمهای پلیاتیلنی/پروپیلنی حاوی تیمول بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری سالاد فصل | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 18, Issue 116, 1400, Pages 67-80 PDF (855.38 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.116.67 | ||
| Authors | ||
| دینا سادات موسویان1; عبدالرضا محمدی نافچی* 2; لیلا نوری3 | ||
| 1دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران. | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تکنولوژی های صنعتی، دانشگاه علوم مالزی (USM) | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران. | ||
| Abstract | ||
| سبزیجات عمر انباری پایینی دارند و از آنجا که به صورت تازه خوری مصرف میشوند، استفاده از روشهای سالم و طبیعی برای افزایش ماندگاری آن ضروری است. پژوهش حاضر اثر بسته بندی فعال حاوی اسانس تیمول را بر روی رنگ سنجی و pH، ارزیابی میکروبی مشتمل بر شمارش کل کپک و مخمر و خواص حسی در طول شش روز ماندگاری در دمای یخچال در مدت زمان نگهداری مورد تحقیق قرار میدهد. بدین منظور سالاد فصل با فیلمهای پلیپروپیلن اصلاح شده و پلیاتیلن با چگالی پایین به مدت 1، 2 و 3 روز غوطه وری در تیمول بسته بندی شدند. نتایج نشان داد که سالادهای فصل بسته بندی شده با فیلمهای پلیپروپیلن اصلاح شده و پلیاتیلن با چگالی پایین غوطه ور شده در اسانس تیمول برای 3 روز بیشترین pH و کمترین شمارش کپک و مخمر را نسبت به نمونه کنترل و دیگر تیمارها داشت. شمارش کپک و مخمر در نمونههای بستهبندی شده با پروپیلن اصلاح شده حاوی اسانس در مقایسه با پلیاتیلن با چگالی پایین/اسانس تیمول به طور معنیداری کمتر بود(05/0 p<). فاکتورهای L*و a*- در طول زمان نگهداری کاهش پیدا کرد. شاخصهای L*و a*- سالاد فصل در فیلمهای پلیپروپیلن اصلاح شده و پلیاتیلن با چگالی پایین غوطه ور شده برای 3 روز در مقایسه با نمونه شاهد و دیگر گروها کمتر بود. ارزیابی حسی نمونههای سالاد فصل نشان داد غوطهوری در اسانس تیمول موجب بهبود خواص حسی شده است (05/0 p<). از آنجایی که پوششدهی فیلمهای پلیپروپیلن اصلاح شده و پلیاتیلن با چگالی پایین به ویژه فیلم پلیپروپیلن اصلاح شده سه روز غوطه ور شده در تیمول موجب بهبود رنگ، کاهش تعداد کپک و مخمر و افزایش عمر ماندگاری و بهبود خواص حسی سالاد فصل شد. بنابراین فیلمهای تیمار شده با اسانس تیمول میتوانند به عنوان بسته بندی فعال عمل کنند. | ||
| Keywords | ||
| اسانس تیمول; بسته بندی فعال; پلیاتیلن; پلیپروپیلن; سالاد فصل | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 228 PDF Download: 139 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,714,131 |
| PDF Download | 15,954,955 |