بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی پوست لیمو ترش بر روی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 18, Issue 116, 1400, Pages 55-65 PDF (646.42 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.116.55 | ||
| Authors | ||
| زهرا لطیفی* 1; مارال بهزادی نیا2; سپیده قرا3; پگاه پرهیزکار4; محمد عباسی5; زهرا جعفری6 | ||
| 1دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایران | ||
| 2دانشجوی کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دارویی، واحد تهران، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 3دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد مشهد، ،دانشگاه دولتی فردوسی، خراسان رضوی، ایران | ||
| 4دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 5دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد شاهرود، ،دانشگاه صنعتی، سمنان، ایران | ||
| 6دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس، ایران | ||
| Abstract | ||
| استفاده از داروهای آنتیبیوتیکی با مشکلاتی نظیر عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت دارویی همراه است و کمبود داروهای ضدمیکروبی جدید و طبیعی که دارای اثرات جانبی کمتری نسبت به آنتیبیوتیکها هستند احساس میشود. هدف از این پژوهش، بررسی اثرات ضدباکتری عصاره هیدروالکلی پوست لیموترش علیه تعدادی از سوشهای استاندارد باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت میباشد. غلظتهای 25، 50، 100 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر از عصاره استخراج شده به روش پرکولاسیون به منظور بررسی اثرات ضدباکتریایی تهیه و با استفاده از روش انتشار چاهک علیه ده گونه مختلف از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی بررسی شد، سپس حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) به روش رقت در لولهای ارزیابی شد. عصاره الکلی پوست لیموترش بصورت وابسته به دوز، سبب افزایش معنیداری در قطر هاله ممانعت از رشد باکتریها بویژه باکتریهای گرم مثبت در مقایسه با گرم منفی گردید (05/0 >p). در غلظت 200 میلیگرم بر میلیلیتر حداکثر و حداقل قطر هاله عدم رشد به ترتیب مربوط به استرپتوکوکوس پیوژنز برابر با ۲۰ میلیمتر و سالمونلا تیفیموریوم برابر با 12 میلیمتر بود. روشهایMIC و MBC هم بیشترین اثر را برروی استرپتوکوکوس پیوژنز و کمترین اثر را بر روی اشریشیاکلی و سالمونلا تیفیموریوم داشت. عصاره پوست لیموترش دارای اثرات ضدمیکروبی قابل ملاحظهای میباشد که میتواند به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتیبیوتیکهای سنتزی که مقاومت میکروبی به آنها روز به روز در حال افزایش است، بکار رود. | ||
| Keywords | ||
| عصاره پوست لیموترش; هاله عدم رشد; باکتری های گرم مثبت و گرم منفی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 278 PDF Download: 130 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,748,108 |
| PDF Download | 15,970,264 |