اثر ضدقارچی اسانس مرزه خوزستانی بر آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر عامل پوسیدگی و کپکزدگی میوه توتفرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 12, Volume 18, Issue 115, 1400, Pages 171-180 PDF (575.36 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.115.13 | ||
| Authors | ||
| مصطفی رحمتی جنیدآباد* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2; محمد نوشاد2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، اسانس گیاه دارویی مرزه خوزستانی توسط روش تقطیر با آب استخراج شد و محتوای فنول و فلاوونوئید کل، ویژگی آنتیاکسیدانی (برپایه روشهای مهار رادیکال DPPH، رادیکال ABTS و بتا-کاروتن/لینولئیک اسید) و فعالیت ضدقارچی آن در برابر سویههای قارچی مولد فساد و پوسیدگی توتفرنگی (آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر) بررسی گردید. میزان فنول و فلاوونوئید کل اسانس به ترتیب 23/87 میلیگرم گالیک اسید بر گرم و 33/69 میلیگرم کوئرستین بر گرم گزارش شد. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس مطابق روشهای مهار رادیکال DPPH، مهار رادیکال ABTS و بتا-کاروتن/لینولئیک به ترتیب برابر با 29/63، 30/58 و 19/51 درصد بود. نتایج فعالیت ضدقارچی اسانس (برپایه روشهای دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی) نشان داد که بوتریتیس سینهرا مقاومترین و آسپرژیلوس نایجر حساسترین سویههای قارچی نسبت به اسانس میباشند. نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس مرزه خوزستانی برای سویههای آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب 50، 100 و 50 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی اسانس مرزه خوزستانی برای سویههای آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب 200، 400 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر بود. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; مرزه خوزستانی; آنتیاکسیدان طبیعی; فعالیت ضدقارچی; توتفرنگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 214 PDF Download: 128 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,810,177 |
| PDF Download | 16,003,863 |