بررسی جنس جعبه و تعداد ردیف میوه بر خواص مکانیکی میوه شلیل در پاسخ به ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 18, Issue 115, 1400, Pages 1-12 PDF (666.04 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.115.1 | ||
| Authors | ||
| مهنوش طالب پور1; علی ملکی* 2; مجید لشگری3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم ، دانشگاه شهرکرد | ||
| 2دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد | ||
| 3استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه اراک | ||
| Abstract | ||
| ارتعاشات وارد بر میوههای در حال حمل میتواند هر یک از آسیبهای ضربه، سایش و فشرده سازی و یا ترکیبی از آنها را به میوه وارد سازد. بافت میوه شلیل در مرحله رسیدگی نرم است بنابراین سبب افزایش حساسیت به آسیب مکانیکی در هنگام حمل و نقل و نگهداری میشود. در این پژوهش اثر ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل بر کیفیت میوه شلیل با پنج سطح ، سه سطح دامنه، دو نوع جعبه ، سه نوع جاذب بر روی ردیفهای اول ، دوم و سوم میوه مورد مطالعه قرار گرفته است. ریشه میانگین مربعات شتاب ارتعاش به عنوان معیاری از بزرگی ارتعاش در نظر گرفته شد و درصد انتقال پذیری ارتعاش در تیمارهای مختلف محاسبه شد. همچنین بیشینه تنش و مدول الاستیسیته در نقطه تسلیم نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که جاذبها در محدوده بسامدی 7/5 تا 5/7 و 9/8 هرتز به ترتیب، هرتز بیشترین و کمترین جذب ارتعاش را داشتند. میوههای ردیف اول، دوم و سوم به ترتیب در شتابهای 8/0 ، 4/8 و 6 متر بر مجذور ثانیه کمترین مقدار انتقال پذیری بیشترین میزان جذب ارتعاش داشتند. کمترین میزان جذب ارتعاش نیز در ردیف اول ، دوم و سوم به ترتیب در شتابهای 3/2 ، 1/5 و 4/3 متر بر مجذور ثانیه بدست آمد. لذا پیشنهاد میشود برای حمل میوه از جعبههای کارتنی که درون آنها جاذبهای کاغذی قرار داده شده است، استفاده گردد و در هر جعبه، یک ردیف میوه بیشتر چیده نشود. | ||
| Keywords | ||
| حمل ونقل جادهای; بسامد ارتعاش; مدول الاستیسیته; انتقالپذیری; جاذب ارتعاش; جاذب | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 154 PDF Download: 111 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,573 |
| Article View | 19,900,675 |
| PDF Download | 16,070,005 |