بهینهسازی استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک بیدانه با پیشتیمار میدان الکتریکی پالسی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 25, Volume 18, Issue 114, 1400, Pages 305-317 PDF (523.18 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.114.305 | ||
| Authors | ||
| فاطمه طیبی راد; حمید بخش آبادی* ; شیلان رشیدزاده | ||
| گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه غیرانتفاعی ساعی ، گرگان، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق بهمنظور بهینهسازی فرایند استخراج عصاره اتانولی میوه زرشک، افزایش و بهینهسازی شرایط استخراج آنتوسیانین ها و ترکیبات زیست فعال به کمک پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی از 3 سطح شدت میدان الکتریکی (5/0، 75/1 و 3 کیلوولت بر سانتیمتر) و 3 سطح تعداد پالس (15، 30 و 45) استفاده گردید و میزان فلاونوئیدها، آنتوسیانین کل، فعالیت رادیکال گیرندگی به روش DPPH، میزان ترکیبات فنولی کل، قدرت احیاکنندگی آهن، میزان ویتامین C و اسیدیته در مقایسه با کنترل (فاقد تیمار) موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محتوای فنول کل عصاره با افزایش تعداد پالس و کاهش شدت میدان الکتریکی پالسی اعمالشده به نمونه کاهش یافت. افزایش شدت میدان الکتریکی و تعداد پالسها در ابتدا منجر به افزایش میزان فلاونوئید، DPPH و قدرت احیاکنندگی یون آهن گردید ولی با افزایش بیشتر این متغیرها، این سه پارامتر کاهش یافتند. همچنین با افزایش این پارامترها میزان آنتوسیانین و محتوای ویتامین C افزایش یافت. میزان اسیدیته نمونه با افزایش شدت میدان الکتریکی و تعداد پالس اعمالشده ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. با توجه به نتایج بهینهسازی فرایند میتوان بیان نمود که شدت میدان الکتریکی 003/2 کیلوولت بر سانتیمتر و اعمال 653/28 پالس، موجب افزایش خواص آنتیاکسیدانی در محصول فراوریشده نسبت به نمونه شاهد بود. | ||
| Keywords | ||
| آنتوسیانین; استخراج; زرشک; میدان الکتریکی پالسی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 169 PDF Download: 128 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,816 |
| PDF Download | 16,052,414 |