شبیه سازی چروکیدگی و انتقال رطوبت و حرارت در خشک کردن چغندر لبویی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 22, Volume 18, Issue 114, 1400, Pages 263-275 PDF (701.85 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.114.263 | ||
| Authors | ||
| دانیال مقصودلو کمالی1; قدیر اسماعیلی2; سید احمد شهیدی* 3; دنیا مقصودلو کمالی4 | ||
| 1گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیتالله آملی، آمل، ایران | ||
| 2گروه مهندسی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی ، آمل، ایران | ||
| 4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران | ||
| Abstract | ||
| خشککردن، یک روش مهم نگهداری مواد مرطوب است و برای طیف گستردهای از محصولات صنعتی و کشاورزی قابل استفاده است. با توجه به فعالیت آبی کم، در فرآوردههای خشکشده نرخ فساد محدود است و به دلیل کاهش حجم بهراحتی قابل حملونقل و نگهداری هستند و نیازی به نگهداری در سردخانه ندارند درنتیجه در این فرآوردهها هزینه مصرف انرژی پایین است. هدف از مطالعه حاضر توسعه یک مدل برای توصیف انتقال جرم و حرارت طی خشککردن تکههای چغندر لبویی بود. دما، رطوبت و چروکیدگی یک قطعه چغندر لبویی استوانهای شکل طی خشککردن در سه دمای مختلف هوا (50، 60 و 70 درجه سانتیگراد) شبیهسازی شدند. معادلات انتشار رطوبت و حرارت همزمان با شرایط مرزی همرفتی با استفاده از یکزبان شبیهسازی (MATLAB) بر اساس روش تفاضل محدود حل شدند. چروکیدگی، ویژگیهای حرارتی و نفوذ رطوبت متغیر در شبیهسازی مدنظر قرار گرفتند. نتایج شبیهسازی به شکل رضایت بخشی با درجه حرارت و رطوبت اندازهگیری شده از چغندر لبویی طی خشک شدن توافق داشت. | ||
| Keywords | ||
| انتقال جرم; انتقال حرارت; تفاضل محدود; چروکیدگی; چغندر لبویی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 162 PDF Download: 111 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,863,438 |
| PDF Download | 16,046,554 |