مدلسازی ماندگاری پسته تازه رقم بادامی پوششدهی شده با کیتوزان در شرایط بستهبندی اتمسفر اصلاح شده | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 18, Issue 114, 1400, Pages 181-194 PDF (676.09 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.114.181 | ||
| Authors | ||
| فرناز رضائیان عطار1; ناصر صداقت* 1; سمیرا یگانه زاد2; آتنا پاسبان1; محمدعلی حصاری نژاد2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
| 2گروه فراوری موادغذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| ماندگاری مدت زمانی است که تحت شرایط خاص با کاهش قابل قبول کیفیت ماده غذایی مطابقت دارد. این ویژگی به عوامل مختلف ذاتی و محیطی نظیر ماهیت ماده غذایی، فرآیندهای نگهداری، پوششدهی و نوع بستهبندی بستگی دارد و بر پایداری محصول تأثیر میگذارد. توانایی پیشبینی زمان ماندگاری از ارزش تجاری قابل توجهی برخوردار است، اما هیچ روش قابل اتکایی برای این منظور در مورد پسته تازه وجود ندارد. پژوهش حاضر با هدف ایجاد مدلهای ریاضی به منظور پیشبینی زمان ماندگاری مواد غذایی، با استفاده از نمونههای پسته تازه رقم بادامی پوششدهی شده با پوشش خوراکی کیتوزان در غلظتهای متفاوت (صفر، 1 و 5/1 درصد) و تحت سه اتمسفر شامل هوای معمولی، مپ غیرفعال و مپ فعال انجام گردید. مطالعه زمان ماندگاری در دمای 5 درجه سانتیگراد انجام گرفت و یک پیشبینی چند متغیره از ویژگیهای بافتی دستگاهی و حسی از طریق مدلهای سینتیک انجام گرفت. در این پژوهش، پسته تازه پوششدهی شده با 5/1درصد کیتوزان تحت شرایط بسته بندی مپ فعال، دارای بالاترین زمان ماندگاری پیشبینی شده (86 روز) بود. همچنین، مدلهای مختلف بدست آمده توانستند زمان نرم شدن تا پایان مدت زمان ماندگاری را در شرایط مختلف پوششدهی و بستهبندی پسته تازه به خوبی پیشبینی کنند. | ||
| Keywords | ||
| ارزیابی حسی; بسته بندی اتمسفر اصلاح شده; پسته تازه; بافت; ماندگاری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 181 PDF Download: 142 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,780,322 |
| PDF Download | 15,988,946 |