اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 18, Issue 114, 1400, Pages 35-44 PDF (657.26 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.114.35 | ||
| Authors | ||
| فاطمه فاضلی1; رضا فرهمندفر* 2; فرشاد صحبت زاده3 | ||
| 1کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر، ایران | ||
| 2دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
| 3استاد، گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشگاه مازندران، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی پودر تجاری صمغ گوار پس از تیمار پلاسمای سرد فشار هوای اتمسفر در سه زمان مختلف (5، 10 و 15 دقیقه) بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون جریان برشی پایا نشان داد که رفتار هردو نمونه شاهد و نمونههای تیمارشده با پلاسمای سرد شل شونده با برش بود. بین مدلهای رئولوژیکی، مدل هرشل بالکلی از ضریب تبیین (R2) بالاتری برخوردار بود. مقدار nH در نمونه شاهد و تیمار کمتر از 1 بود. با افزایش زمان، مقدار KH (به جز 5 دقیقه) به طور معنیداری کاهش یافت. در روبش کرنش، با افزایش زمان تیمار مقدار مدولهای ذخیره G′ و افت G″ با اختلاف معنیداری کاهش یافت. نمونه تیمار شده به مدت 5 دقیقه نقطه برخورد (G′ = G″) بزرگتری نسبت به نمونه شاهد داشت که با افزایش زمان تیمار کاهش یافت. در محدوده فرکانس پایین آزمون روبش فرکانس نمونههای شاهد و نمونه تیمار، مدول G″ بالاتر از مدول G′ بود. از فرکانس Hz 1-1/0 مدول G′ و مدول G″ وابسته به فرکانس بودند. پس از برخورد، مدول G′ به مدول G″ غالب شد و صمغ گواررفتارژل مانند ضعیف نشان داد. مقدار tanδ در نمونهها کمتر از 1 و بزرگتر از 1/0 بود. مقدار ویسکوزیته کمپلکس (η*) با افزایش زمان تیمار با اختلاف معنیداری کاهش یافت. شیب ویسکوزیته کمپلکس با افزایش زمان، کاهش یافت. دادههای حاصل از FTIR نشان داد که طیف جذب نمونههای تیمار مشابه نمونه شاهد بود. | ||
| Keywords | ||
| آنالیزFTIR; پلاسمای سرد; صمغ گوار; ویژگیهای رئولوژیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 179 PDF Download: 153 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,863,437 |
| PDF Download | 16,046,553 |