اسانس کندر (Boswellia sacra) : قدرت آنتیاکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر تعدادی از سویههای عامل فساد میوه توتفرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 18, Issue 114, 1400, Pages 25-34 PDF (486.13 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.114.25 | ||
| Authors | ||
| مصطفی رحمتی جنیدآباد* 1; بهروز علیزاده بهبهانی2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، فعالیت ضدقارچی اسانس کندر بر قارچهای عامل فساد میوه توتفرنگی (بوتریتیس سینهرا، آسپرژیلوس نایجر و رایزوپوس استولونیفر) با استفاده از آزمونهای ضدمیکروبی انتشار چاهک در آگار، دیسک دیفیوژن آگار، ماکرودایلوشن براث و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. راندمان استخراج، محتوای فنول و فلاوونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس (ویژگی مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و ABTS) نیز تعیین گردید. راندمان استخراج اسانس کندر برابر با 30/1 درصد وزنی/وزنی بود و میزان فنول و فلاوونوئید کل اسانس نیز به ترتیب 37/69 میلیگرم گالیک اسید در گرم وزن خشک و 40/38 میلیگرم کوئرستین در گرم وزن خشک بدست آمد. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس کندر با روشهای مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS به ترتیب 50/57 و 66/48 درصد بود. مطابق نتایج آزمونهای انتشار چاهک در آگار و دیسک دیفیوژن آگار، قارچهای بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب حساسترین (بیشترین قطر هاله عدم رشد) و مقاومترین (کمترین قطر هاله عدم رشد) نسبت به اسانس کندر بودند. محدوده غلظت بازدارندگی از رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس کندر به ترتیب 25-50 و 200-400 میلیگرم در میلیلیتر مشاهده شد. مطابق نتایج، اسانس کندر دارای ترکیبات زیست فعال با ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی مناسبی بوده و قابلیت استفاده بعنوان افزودنی طبیعی جهت افزایش عمر نگهداری انواع مختلف محصولات غذایی را دارا میباشد. | ||
| Keywords | ||
| کندر; اسانس; توتفرنگی; فساد قارچی; ضدقارچ; آنتیاکسیدان | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 192 PDF Download: 138 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,567 |
| Article View | 19,736,046 |
| PDF Download | 15,963,885 |