جداسازی و شناسایی عوامل میکروبی ایجاد کننده لکه زرد در کالباس مرغ به روش های مبتنی بر کشت و مولکولی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 18, Issue 114, 1400, Pages 1-14 PDF (524.9 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.114.1 | ||
| Authors | ||
| عاطفه سرادقی توپکانلو1; فخری شهیدی* 2; علی جوادمنش3; سید علی مرتضوی2; محمد جواد وریدی2; سحر روشنک4 | ||
| 1. فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
| 2استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران، | ||
| 3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
| 4دانشجوی دکتری، علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
| Abstract | ||
| در حال حاضر یکی از مشکلات مربوط به ماندگاری فراوردههای گوشتی، ایجاد لکه زرد ناشی از آلودگی میکروبی در کالباس است. هدف از این پژوهش جداسازی عوامل میکروبی ایجاد کننده لکه زرد از کالباس توسط روش های مبتنی برکشت و مولکولی بوده است. بدین منظور از از نواحی لکه زرد 15 نمونه کالباس مرغ نمونهبرداری و جداسازی انجام شد. در مجموع 44 پرگنه که روی محیطهای کشت ,[1] M17 MRS,[2] YGC [3] و PDB [4] رشد کرده بودند، به کالباسهای برش خورده قبل از بسته بندی تلقیح و پس از بسته بندی و پدیدار شدن لکه زرد در 9 نمونه، جدایههای مورد نظر با روش مبتنی بر کشت و تعیین توالی دو طرفه ناحیه V3 ژن 16S rRNA و نیز ناحیه ITS4 ژن rRNA 18Sشناسایی شدند. نتایج حاصل از روش مبتنی بر کشت و مولکولی، نشان داد که عامل اصلی ایجاد کننده لکه زرد در کالباس مرغ بسته بندی شده تحت خلاء، Enterococcus faecium، Enterococcus faecalis ، Streptococcus faecium و Candida saitoanaبودند. علاوه بر آن یک گونه Enterococcus و یک گونهCandida نیز در حد جنس شناسایی شدند. همچنین بررسی نمونههای دارای لکه زرد نشان داد که میکروارگانیسمهای عامل لکه زرد، باعث تغییر pH ، شاخصهای رنگی L* ، a* ، b* و سینرسیس در مقایسه با نمونه شاهد میگردند، اما میزان تغییرات تنها در میزان سینرسیس و a* معنی دار بوده است. [1] Broth acc to Terzaghi [2] Yeast Extract Chloramphenicol Agar [3] De Man Rogasa and Sharpe. [4] Potato Dextrose Agar | ||
| Keywords | ||
| جداسازی; شناسایی; لکه زرد; کالباس; تعیین توالی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 178 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,863,443 |
| PDF Download | 16,046,559 |