بررسی خواص آنتی میکروبی و آنتیاکسیدانی عصاره اکالیپتوس و کاربرد آن در تولید فیلم نشاسته سیبزمینی جهت بستهبندی گوشت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 18, Issue 113, 1400, Pages 211-224 PDF (1 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.113.211 | ||
| Authors | ||
| مسعود حبیبی نجفی1; سید ابراهیم حسینی* 2; سید علی یاسینی اردکانی3; ژاله خوشخو4; نرگس مورکی1 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
| 2دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات | ||
| 3دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد | ||
| 4دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانشمال | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق اثر ضدباکتریایی عصاره اکالیپتوس بر روی باکتریهای مختلف نشان داد که قسمت عمدهای از ترکیبات موجود در عصاره برگ اکالیپتوس را ترکیبات فنولی تشکیل میدهند. جهت تهیه فیلم نشاسته سیبزمینی، نشاسته خریداری و به روش قالبی فیلم تهیه شد. جهت بهبود کیفیت فیلم از 10 درصد حجمی گلیسرول استفاده شد. با افزودن میزان 0.5 و 1.5 درصد عصاره اکالیپتوس به فیلم خواص مکانیکی و ساختاری فیلم مورد ارزیابی قرار گرفت سپس گوشت گوسفند چرخ شده با فیلم بستهبندی شد و ویژگیهای میکروبی و شیمیایی و رنگ و شفافیت گوشت پس از نگهداری در یخچال در زمانهای 1 و 3 و 6 روز مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله درصد مهار DPPH با افزایش درصد عصاره افزایش یافت و بیشترین درصد در روز 3 گزارش شد. همچنین نتایج حاصله میزان TBA با افزایش درصد عصاره کاهشیافته و بیشترین میزان کاهش در روز 3 گزارش شد. بر اساس نتایج حاصله میزان شمارش کلی میکروارگانیسمها با افزایش درصد عصاره کاهش یافت و بیشترین میزان کاهش در روز 3 گزارش شد اما در روز 6 با گسترش فساد میزان شمارش کلی با نمونه شاهد تفاوت معنیداری نداشت. (P>0.05) بر اساس نتایج حاصله میزان استافیلوکوکوس اورئوس با افزایش درصد عصاره کاهشیافته است و بیشترین میزان کاهش در روز 3 گزارش شده است. اما در روز 3 در سطح عصاره 0.5 درصد و در روز 6 در تمام درصد عصارهها با گسترش فساد میزان شمارش کلی با نمونه شاهد تفاوت معنیداری نداشت. (P>0.05) بر اساس نتایج حاصله میزان شفافیت و طیف رنگی با افزایش عصاره کاهشیافته است و با نمونه شاهد تفاوت معنیدار داشت. (P<0.05) | ||
| Keywords | ||
| عصاره; اکالیپتوس; نشاسته سیب زمینی; آنتی میکروبی; آنتیاکسیدانی; گوشت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 190 PDF Download: 133 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,027 |
| PDF Download | 15,998,679 |