طراحی سنسور نوین بر پایه نانوذره گرافن-کوانتوم دات برای آنالیز رنگ خوراکی سانست یلو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 18, Issue 113, 1400, Pages 29-39 PDF (1.24 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.113.29 | ||
| Authors | ||
| مهدی گلچهرگان1; رضا فرهمندفر* 1; مهدی شبانی نوش آبادی2; حسن کریمی مله3 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان | ||
| 3گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی قوچان | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق، طراحی سنسور الکتروشیمیایی بر پایه الکترود خمیرکربن اصلاحشده با نانومواد و مایع یونی مورد مطالعه قرار گرفت. سنسور اصلاحشده با نانوذرات گرافن-کوانتم دات و مایع یونی برای آنالیز سانستیلو مورد مطالعه قرار گرفت و برای این منظور، پارامترهای مختلفی از جمله نسبت مایع یونی، مقدار نانوذره گرافن-کوانتم دات و pH محیط مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار بهینه نانوذره کانتوم دات 5 درصد و مایع یونی 10 درصد و pH 6 حاصل شد. بهترین عملکرد در سنسور خمیرکربن اصلاخ شده نانوذره گرافن-کانتوم دات و مایع یونی مشاهده شد. این سنسور در شرایط بهینه با دامنه خطی 3 نانومولار تا 150 میکرومولار و حد تشخیص 1 نانومولار توانست به خوبی برای تعیین مقدار سانست یلو استفاده شود. سنسور طراحیشده برای آنالیز رنگ مورد نظر در نمونههای آب میوه بکار گرفته شد و نتایج توانایی بالای آن برای آنالیز نمونههای حقیقی را نشان داد. | ||
| Keywords | ||
| آنالیز نمونههای غذایی; رنگ خوراکی; ولتامتری; مایع یونی; نانوذره گرافن-کوانتم دات; سانستیلو | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 201 PDF Download: 157 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,801,020 |
| PDF Download | 15,998,678 |