بررسی اثرات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئینهای هیدرولیز شده شیر و وانیلین | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 28, Volume 18, Issue 112, 1400, Pages 335-346 PDF (847.37 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.112.335 | ||
| Authors | ||
| مهدی عموحیدری1; محمدرضا احسانی* 2; ایرج جوادی3 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
| 3گروه سم شناسی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا | ||
| Abstract | ||
| امروزه به دلیل گسترش بیماریها و عوارض ناشی از آنها و همچنین هزینههای بالای درمان، استفاده از غذاهای عملگر و سلامتی بخش مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. در این زمینه توجه به عوارضی مانند عفونت و توسعه بیماریها در اثر گسترش رادیکالهای آزاد بیشتر است. یکی از گزینه هایی که امروزه در پیشگیری، درمان و کاهش عوارض بیماری مورد توجه است پپتیدهای فعال بیولوژیکی است که از منابع گیاهی و جانوری استخراج می شود. در تحقیق حاضر پپتیدهای حاصل از هیدرولیز شیر شامل پپتیدهای بدست آمده از آب پنیر و لاکتوفرین همراه با طعم دهنده وانیلین در جهت کاهش عفونت و افزایش قدرت سیستم آنتیاکسیدانی در آزمایشگاه بررسی شدند. پس از آماده سازی پروتئینهای هیدرولیزشده از شیر و تهیه مکمل غذایی از آن همراه با طعمدهنده وانیلین آزمونهای ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکس اورئوس و اشرشیا کلی انجام شد.همچنین اثرات آنتی اکسیدانی این پپتیدها همراه با مخلوط مکمل تهیه شده از آن مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از و لاکتوفرین و کنستانتره پروتئین آبپنیر به تنهایی و بهصورت مخلوط دارای اثرات ضدمیکروبی به ترتیب در غلظت های2000، 4000 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر هستند. همچنین نتایج آزمونهای آنتیاکسیدانی در سیستم DPPH ،ABTS و قدرت احیاکنندگی، توانایی مناسب این اجزا را در غلظت 400 میلی گرم بر میلی لیتر نشان داد و در بین اجزا شرکتکننده در مکمل بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی به پروتئینهای هیدرولیزشده آبپنیر اختصاص داشت. با توجه به نتایج بدستآمده مشخص میشود که پپتیدهای حاصل از شیر و وانیلین به عنوان یک مکمل موثر در جهت کاهش عوارض بیماری ها و قابل استفاده در محصولات فراسودمند است که مطالعات حیوانی و بالینی تکمیل کننده این تحقیق خواهد بود. | ||
| Keywords | ||
| لاکتوفرین; کنستانتره آب پنیر; آنتی اکسیدانی; ضد میکروبی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 161 PDF Download: 125 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,800,408 |
| PDF Download | 15,998,420 |