اسانس مینای نیشابوری: قدرت آنتیاکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و اثر ضدمیکروبی آن بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 16, Volume 18, Issue 112, 1400, Pages 189-198 PDF (473.89 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.112.189 | ||
| Authors | ||
| محمدامین مهرنیا* 1; بهروز علیزاده بهبهانی1; حسن برزگر1; هادی تناور2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
| Abstract | ||
| مقاومت سویههای میکروبی نسبت به آنتیبیوتیکها و حفظ ایمنی مواد غذایی از مهمترین مشکلات جهانی است. لذا هدف از این پژوهش بررسی محتوی فنلی، فلاونوئیدی، آنتیاکسیدانی و قدرت ضدباکتریایی اسانس مینای نیشابوری بود. در این پژوهش میزان ترکیبات فنلی و فلاونئیدی اسانس مینای نیشابوری به ترتیب با استفاده از معرف فولین-سیوکالتو و روش رنگسنجی آلومینیوم تری کلراید اندازهگیری شد. پتانسیل آنتیاکسیدانی این اسانس گیاهی با روشهای DPPH، ABTS و بتاکاروتن- لینولئیک اسید بررسی گردید. از روشهای چاهک آگار، دیسک دیفیوژن، حداقل غلظت مهارکنندگی، حداقل غلظت کشندگی جهت بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس علیه تعدادی از باکتریهای پاتوژن استفاده شد. بر اساس نتایج میزان فنل تام و فلاونوئید اسانس مینای نیشابوری به ترتیب mg GAE/g 63/55 و mg QE/g 28/62 بود. قدرت آنتیاکسیدانی اسانس با استفاده از روشهای DPPH، ABTS و بتاکاروتن- لینولئیک اسید به ترتیب 39/52، 3/68 و 95/49 بر حسب درصد اندازهگیری شد. بیشترین و کمترین هاله اندازهگیری طی روش دیسک دیفیوژن با قطر 2/16 و 7/9 سانتیمتر به باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و انتروباکتر ائروژنز تعلق داشت. حداقل غلظت کشندگی اسانس مینای نیشابوری در تمامی سویهها بیشتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود. باکتریهای گرم منفی مقاومت بیشتری از خود در برابر اسانس نشان دادند. اسانس مینای نیشابوری قدرت ضدباکتریایی و پتانسیل آنتیاکسیدانی مطلوبی داشت. استفاده از این ترکیب گیاهی میتواند موجب مهار و توقف رشد باکتریهای بیماریزا شود. | ||
| Keywords | ||
| مینای نیشابوری; دیسک دیفیوژن; پتانسیل آنتیاکسیدانی; فنل کل | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 194 PDF Download: 102 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,704,468 |
| PDF Download | 15,950,918 |