بررسی ویژگیهای شیمیایی و میکروبی شیر طعمدار پروبیوتیک با استفاده از باسیلوس کواگولانس و شیره انگور | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 18, Issue 112, 1400, Pages 11-19 PDF (712.79 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.112.11 | ||
| Authors | ||
| نسیم کاظم علیلو1; صابر امیری2; محمود رضازاد باری* 3; صونا دودانگه4 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صبا، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران | ||
| 2دکتری تخصصی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران | ||
| 3استاد، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران | ||
| 4دانشجوی دکتری تخصصی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، اصفهان، اصفهان، ایران | ||
| Abstract | ||
| امروزه، مصرف شیر و فرآوردههای آن به عنوان یکی از شاخصهای توسعه جوامع بشری مطرح است. شیر طعم دار، یک نوشیدنی سالم، مغذی، خوشمزه و رفعکننده تشنگی است که توسط گروه عظیمی از مردم به ویژه کودکان مصرف میشود. از این رو، هدف از این پژوهش استفاده از شیره انگور به عنوان طعمدهنده در شیر پروبیوتیک حاوی باسیلوس کوآگولانس و بررسی ویژگیهای کیفی این محصول جدید بود. برای این منظور دو فاکتور عددی کمی شامل غلظت شیره انگور (17/0، 1، 3، 5 و 83/5 درصد) و مدت زمان نگهداری (96/0، 2، 5/4، 7 و 04/8 روز)، هر کدام در پنج سطح با به کارگیری روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی جهت بهینهسازی فرمولاسیون این محصول جدید استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر غلظتهای مختلف شیره انگور و مدت زمان نگهداری بر pH، اسیدیته قابلتیتراسیون، ماده خشک، چربی و زندهمانی میکروارگانیسم باسیلوس کوآگولانس شیر طعم دار پروبیوتیک معنیدار بود (05/0P<). بهینهسازی براساس حداکثر مقدار pH، حداقل مقدار اسیدیته قابلتیتراسیون و همچنین حداکثر زندهمانی میکروارگانیسم باسیلوس کوآگولانس انجام شد. شرایط بهینه در این پژوهش با مطلوبیت کل 95%، مقدار 1 درصد شیره انگور و مدت زمان نگهداری 2 روز به دست آمد. | ||
| Keywords | ||
| باسیلوس کواگولانس; شیر پروبیوتیک; شیر طعمدار; شیره انگور | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 191 PDF Download: 131 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,800,358 |
| PDF Download | 15,998,393 |