مروری بر پروتئین هیدرولیز شدهی حاصل از ضایعات آبزیان: روشهای تولید، کاربردها و خواص زیستی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 30, Volume 18, Issue 111, 1400, Pages 383-395 PDF (640.83 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.111.383 | ||
| Authors | ||
| کبری ضیایی1; سید ولی حسینی* 2 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، گروه شیلات، دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران، کرج | ||
| 2دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران، کرج | ||
| Abstract | ||
| محصولات صید شده از دریا هم جهت مصارف انسانی و هم غیر انسانی مورد استفاده قرار میگیرند. هرساله میزان زیادی از این محصولات بعد از صید به طرق مختلف عملآوری میشوند که بعد از آن بیش از 50 درصد از آنها به عنوان ضایعات محسوب میشوند و غیر قابل مصرف هستند. ضایعات حاصل از غذاهای دریایی مانند سر، دم، پوست، استخوان و امعا و احشا، را میتوان با ارزش افزودن به آنها و تولید محصولاتی مانند پودر ماهی، سس ماهی، سیلاژماهی و پروتئین هیدرولیز شده هم برای مصارف انسانی و هم حیوانی مورد استفاده قرار داد. ضایعات منابع ارزشمندی از مواد زیست فعال هستند و فرآوردههای حاصل از آنها قابلیت استفاده در زمینههای مختلف دارویی، صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی را دارند. پروتئین هیدرولیز شدهی ماهی (FPH) نیز فرآوردهی حاصل از هیدرولیز پروتئین ماهی میباشد که امروزه تولید آن از ضایعات ماهی، از سویی جهت کاهش ضایعات و کمک به حفظ محیط زیست و از سویی دیگر به جهت برخوردار بودن از خواص عملکردی و زیست فعالی فوقالعاده، مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین هدف از مطالعهی حاضر معرفی این محصول، انواع کاربردها و چالشهای پیشروی آن میباشد. | ||
| Keywords | ||
| ضایعات; زیستفعال; پروتئین هیدرولیز شده; خواص عملکردی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 252 PDF Download: 165 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,766,322 |
| PDF Download | 15,981,338 |