بررسی اثر پوششدهی با صمغهای گزانتان و دانه بالنگو بر زمان خشک شدن برشهای زردآلو در سامانه فروسرخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 18, Issue 111, 1400, Pages 295-303 PDF (1.68 M) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.111.295 | ||
| Authors | ||
| مریم ساترابی1; فخرالدین صالحی* 2; مجید رسولی2 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
| 2استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
| Abstract | ||
| پوششدهی میوهها با استفاده از صمغهای خوراکی باعث افزایش کیفیت ظاهری، بهبود رنگ و کاهش چروکیدگی آنها در انتهای فرآیند خشککردن میگردد. در این پژوهش صمغهای گزانتان و بالنگو جهت پوششدهی برشهای زردآلو هنگام خشککردن در سامانه فروسرخ استفاده گردید و سینتیک خشک شدن نمونهها مدلسازی گردید. در این مطالعه زردآلوها به سه گروه شاهد (بدون پوشش)، پوشش داده شده با صمغ گزانتان و پوشش داده شده با صمغ دانه بالنگو تقسیم شدند و سپس اثر توان لامپ فروسرخ (150، 250 و 375 وات) و فاصله نمونه از لامپ (5، 5/7 و 10 سانتیمتر) بر زمان خشک شدن نمونهها مورد بررسی قرار گرفت. غلظت صمغ استفاده شده 6/0 درصد (وزنی/وزنی) و ضخامت برشهای زردآلو 5/0 سانتیمتر در نظر گرفته شد. نتایج خشککردن نمونههای زردآلوها با روش فروسرخ نشان داد با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله نمونهها از منبع حرارتی، زمان خشککردن کاهش مییابد. پیش تیمار پوششدهی باعث افزایش زمان خشککردن زردآلوها شد و زمان خشک شدن نمونههای پوشش داده شده با صمغ دانه بالنگو طولانیتر بود. میانگین زمان خشک شدن نمونههای شاهد، پوشش داده شده با صمغ گزانتان و بالنگو به ترتیب برابر 11/73 دقیقه، 04/81 دقیقه و 74/83 دقیقه محاسبه گردید. این فرآیند توسط یک شبکه عصبی مصنوعی با 3 ورودی (نوع پوشش، توان لامپ پرتودهی و فاصله لامپ) و 1 خروجی (زمان خشک شدن) مدلسازی شد. نتایج مدلسازی به روش شبکه عصبی مصنوعی نشان داد شبکهای با تعداد 7 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعالسازی سیگموئیدی میتواند زمان خشک شدن زردآلو پوشش داده شده را با استفاده از خشککن فروسرخ را پیشگویی نماید (974/0r=). | ||
| Keywords | ||
| پرتودهی; پوششدهی; زمان خشک شدن; شبکه عصبی مصنوعی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 152 PDF Download: 146 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,766,278 |
| PDF Download | 15,981,328 |