بررسی تأثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 22, Volume 18, Issue 111, 1400, Pages 279-294 PDF (616.13 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.111.279 | ||
| Authors | ||
| فتانه موسی پور1; فاطمه ناظوری* 2; محمدرضا پیرمرادی2; سیدحسین میردهقان3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| 2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| 3استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران | ||
| Abstract | ||
| ارزش غذایی، خوشمزگی و راحتی هضم، کالری بالا، ویتامینها و مواد معدنی مناسب، از ویژگیهایی است که پسته را در میان سایر مغزها برتر نموده و غالباً بهصورت خشک مصرف میشود. پسته تازه با وجود ارزش غذایی بالاتر، قابلیت ماندگاری طولانی ندارد لذا بررسی روش های افزایش انبارمانی پسته تر برای عرضه بازار یکی از اهداف تولید کنندگان این محصول است. در این راستا مطالعهای به منظور بررسی تأثیر تیمار تلفیقی کربوکسی متیل سلولز (CMC) با غلظت های مختلف (400، 800 و 1200) اسانس میخک (M) بر عمر انبارمانی پسته تر رقم ,احمدآقایی، صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد با افزایش مدت زمان انبارمانی سفتی پوست و مغز در تمام تیمارها کاهش یافت. مقدار درصد کاهش وزن، کروما پوست، مالون دیآلدهید، پراکسید هیدروژن در طی انبارمانی با افزایش روبهرو شد. کاربرد CMC به تنهایی و به همراه اسانس میخک در مقایسه با کاربرد آب مقطر سبب حفظ اغلب فاکتورهای مورد بررسی شد. هر دو تیمارهای تلفیقی قادر به حفظ میزان ترکیبات فنلی، کلروفیل کل مغز و کارتنوئید مغز طی انبارمانی نشدند. در مجموع تیمار تلفیقی CMC به همراه 400 میلیگرم بر لیتر اسانس میخک قادر به حفظ اکثر ویژگیهای کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا 50 روز گردید. | ||
| Keywords | ||
| کلمات کلیدی: اسانس گیاهی; پراکسید هیدروژن; پسته; ترکیبات فنولی; کربوکسی متیل سلولز | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 178 PDF Download: 155 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,766,188 |
| PDF Download | 15,981,296 |