تأثیر لامیناسیون و تشکیل کمپلکس با بتاسیکلودکسترین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و رهایش فیلم سلولز باکتریایی حاوی اسانس رزماری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 20, Volume 18, Issue 111, 1400, Pages 251-265 PDF (588.65 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.111.251 | ||
| Authors | ||
| هادی الماسی* 1; بهبود پورفتحی2; منیره پورعلی3 | ||
| 1دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| 2واحد تحقیق و توسعه گروه صنایع غذایی شیرین عسل، تبریز | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، فیلم فعال آنتی اکسیدانی برپایه سلولز باکتریایی حاوی 5 درصد وزنی اسانس رزماری تهیه شد. تأثیر لامیناسیون (تولید فیلم چندلایه) و افزودن بتاسیکلودکسترین (β-CD) (بعنوان ترکیب تشکیل دهندۀ کمپلکس) بر روی خواص فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و رهایش فیلم فعال مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمون پراش اشعه X نشان داد که اسانس رزماری باعث کاهش درجه بلورینگی فیلم سلولز باکتریایی میشود. طبق نتایج آزمونهای فیزیکی افزودن 5 درصد اسانس رزماری باعث افزایش نفوذپذیری نسبت به بخار آب و کاهش استحکام مکانیکی شد و استفاده از β-CD و همچنین تولید فیلم سه لایه، اثرات منفی اسانس بر روی خواص فیلم را کاهش داد و تأثیر لامیناسیون در این زمینه بیشتر از β-CD بود. اسانس رزماری اثر معنیدار بر روی خواص رنگی فیلم داشت و باعث افزایش اندیس b و کاهش اندیس L شد. فیلم حاوی اسانس آزاد خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی داشت (7/68 درصد) اما پس از لامیناسیون و تشکیل کمپلکس با β-CD این خاصیت کمتر شد. β-CD و لامیناسیون نرخ رهایش اسانس رزماری از بستر فیلم سلولز باکتریایی را کاهش دادند و تأثیر لامیناسیون بیشتر از β-CD بود. | ||
| Keywords | ||
| اسانس رزماری; بسته بندی فعال; فیلم سه لایه; خواص مکانیکی; رهایش کنترل شده | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 205 PDF Download: 108 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,766,321 |
| PDF Download | 15,981,336 |